Obiols adverteix que cal replantejar el socialisme per evitar "el declivi ineluctable"

L'eurodiputat i ex primer secretari del PSC creu que davant la "crisi bàsica" de l'esquerra europea són necessaris canvis en els partits que s'autodenominen socialdemòcrates

L'eurodiputat i ex primer secretari del PSC, Raimon Obiols, ha advertit del "declivi ineluctable" dels partits socialistes si no replantegen el seu discurs.

En un apunt al seu bloc, Obiols creu que davant la "crisi bàsica" de l'esquerra europea són necessaris canvis en els partits que s'autodenominen socialdemòcrates.

"L'única manera de mantenir les conquestes d'un segle i mig de lluites progressistes és replantejar radicalment uns nous inicis que pensin i projectin el futur", ha recalcat.

"Quan partits anomenats progressistes renuncien a pensar el futur i apareixen com consells d'administració que pensen únicament en els seus propis interessos", brolla una ideologia política basada o en l'individualisme extrem o en el populisme nacionalista o religiós, ha recalcat.

Segons Obiols, en el seu discurs, el socialisme ha d'aspirar a alguna cosa més que a gestionar de forma precària el present o copiar el discurs neoliberal.

 
 

Comentaris