El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El número dos dels Mossos se’n riu de les tàctiques de Tsunami i el CDR
  • CA

Ironia. Amb aquesta arma, el comissari adjunt a la Prefectura, Ferran Lòpez, ha definit una de les accions principals dels Comitès de Defensa de la República i del Tsunami Democràtic. El comissari Lòpez, cap de la policia catalana durant l’aplicació del 155, ha brandat els talls de carreteres com una mena de distracció, en la seva declaració testifical a l’Audiència Nacional d’aquest matí al judici contra la cúpula d’Interior.

 

“No cal que li digui que a Catalunya tallar carreteres ha esdevingut un esport nacional, si fos olímpic en seríem campions i no n’hi va haver ni un l’1-O”, ha remarcat al Fiscal Pedro Rubira. Una clara invectiva cap a la protesta estrella de les organitzacions independentistes.

 

De fet, els talls de carretera han estat els instruments utilitzats pels Comitès de Defensa de la República com pel Tsunami Democràtic en les seves accions més sonades així com el tall diari de la Meridiana. De fet, hi ha diversos processos oberts contra CDR per aquests talls arreu de Catalunya. Especiament, el tall de la Jonquera. Una protesta que el veterà policia Lòpez ha qualificat simplement “d’esport nacional”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa