Nuet: "Feu un vot excepcional ni que sigui un cop a la vida"

Roger Torrent ha recordat que "votar al PSOE pot significar efectivament que votem en contra del diàleg i d'un nou 155"

 

 

El president del Parlament, Roger Torrent, ha avisat aquest dimecres que votar al PSOE "pot significar un nou 155 per Catalunya". En un acte de campanya d'ERC a Reus, Torrent ha assegurat que donar el vot als socialistes és anar en contra del diàleg i la negociació i de decidir el futur del país. "Votar al PSOE pot significar efectivament que votem en contra del diàleg i d'un nou 155", ha afirmat. Per això, ha reclamat convèncer a tothom perquè el futur del país "no el decidirà el govern espanyol o el Tribunal Suprem (TS)" sinó la ciutadania. El número 4 d'ERC per Barcelona al 28-A, Joan Josep Nuet, ha subratllat que en funció de qui guanyi les eleccions els presos poden ser "més a prop" de sortir de la presó i abraçar les seves famílies. "Feu un vot excepcional ni que sigui un cop a la vida", ha reclamat Nuet.

 

En un acte seguit per mig miler de persones, segons el partit, Torrent ha reivindicat que ERC no renunciarà "mai" al referèndum i a donar la veu a la ciutadania per decidir el seu futur. "Nosaltres no vam néixer per resistir, ni per respondre només a la repressió. Vam néixer per construir la república, antifeixista, feminista i ecologista. Volem la república pels nostres fills", ha dit Torrent. De fet, ha dit que el partit al llarg de la seva història ha treballat per tal de generar oportunitats als joves i per ser una "esperança" de futur. També ha admès que cal fer el camí "més ample" per tal de sumar més persones.

  

 
"Les urnes del 28-A és cert que no son tant èpiques com les de l'1-O, però que ningú no s'enganyi son tan importants per la república les urnes del 28-A com les de l'1-O", ha apuntat. Finalment, ha dit que el 28-A s'enviarà un missatge al món: "o l'aval a la repressió o el vot de llibertat". 

 

Per la seva banda, Nuet ha celebrat la coalició entre ERC i Sobiranistes i ha expressat que per impulsar la república no es pregunta l'origen de les persones, la llengua o les seves idees. En aquest punt, ha demanat fer del 28-A "el vot de la vostra vida". "Voteu amb el cor i també amb el cap. Voteu com si us hi anés la vida. Endavant i que el 28-A sigui la gran festa republicana", ha exclamat.

 

Comentaris