Noves euroordres de Llarena contra Ponsatí, Comín i Puig

La justícia espanyola mira de tornar els exconsellers exiliats a l'Estat espanyol

El jutge Pablo Llarena ha emès noves euroordres per demanar l'extradició de Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluis Puig. L'ordre de detenció europea demana retornar els exconsellers exiliats a l'Estat espanyol perquè siguin jutjats per sedició i malversació, els mateixos delictes pels quals van estar condemnats els seus escompanys a l'excutiu de Carles Puigdemont i els activistes polítics Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Llarena ja va emetre una nova ordre de detenció europa contra el president a la Generalitat a l'exili just després que es fes pública la sentència del Tribunal Suprem sobre el referèndum d'autodeterminació de l'1-O.

 

Els advocats asseguren que les autoritats belgues i escoceses els han comunicat verbalment la reactivació de la petició d'extradició contra els exconsellers per part d'Espanya. L'advocat de Ponsatí, Aamer Anwar, ha confirmat a l'ACN que l'exconsellera d'Educació es presentarà dijous al matí a les dependències policials per després passar a disposició del Tribunal d'Edimburg encarregat del cas. 

Per contra, la defensa de Comín i Puig a Bèlgica encara no sap quan s'hauran de dirigir a les autoritats per posar-se a disposició judicial. La Cambra del Consell va rebutjar el 2018 la segona euroordre contra Comín, Puig i Meritxell Serret per un error de forma, mentre que la justícia d'Escòcia no es va arribar a pronunciar al respecte en el cas de Ponsatí. Llarena va retirar la petició d'extradició contra tots els exmembres del Govern després que la justícia alemanya es negués a extradir l'expresident Carles Puigdemont per rebel·lió.

 

Comentaris