El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nova Convergència es constitueix com a entitat amb Germà Gordó com a president
  • CA

 

Nova Convergència s’ha constituït aquest dilluns com a entitat sense afany de lucre que vol impulsar “el debat ideològic i polític”, i aquest dimecres es registrarà. La secretària general serà Maria Teresa Pitarch, i el seu president, l’exconseller de Justícia, Germà Gordó. Ho han anunciat aquest dimarts en una roda de premsa al Parlament, en la que Gordó ha assenyalat que, en qualitat de diputat no adscrit, votarà a favor de la reforma del reglament al Parlament. “Perquè és un reglament basat en la sobirania del propi Parlament, però també en la legalitat, d’acord amb l’ordenament jurídic”, ha dit.

Preguntat sobre la informació que publica el digital ‘El Español’ i que parla de l’existència d’un informe intern elaborat per una comissió formada per diverses conselleries per ordre de l’àrea d’Infraestructures, depenent de vicepresidència, l’exconseller de Justícia ha tret importància que el document no es portés al tribunals. 

 

Basant-se en “les informacions que he anat llegint” sobre aquesta qüestió, Gordó ha valorat que “si hi ha un informe que es va fer i va quedar damunt la taula era per introduir millores” i que si feia constar elements constitutius de delicte, ja s’hagués portat a Fiscalia. “Si (l’informe) era per introduir millores, perquè es deia que hi havia amb certes mancances, vol dir que ha estat un informe positiu”, ha assenyalat.

Canvis de Govern

 

En l’atenció als mitjans, Gordó ha felicitat la tasca dels conseller que han sortit del Govern i ha desitjat sort i encerts als nous consellers i als alts càrrecs designats. Preguntat sobre si l’executiu de Puigdemont estava patint una “profunda crisi interna”; el diputat no adscrit ha posat de manifest que no s’ha de donar un significat pejoratiu o negatiu a la paraula “crisi”. “Són crisis de govern acotades”, ha puntualitzat l’exconseller de Justícia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa