El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El nou secretariat de la CUP es fixa en Urquinaona
  • CA

Nova direcció, nou rumb polític. Després de l’assemblea de la CUP celebrada aquest estiu a Celrà (Gironès), ahir la militància dels anticapitalistes van escollir el nou secretariat de la formació, una mena de direcció integrada per 15 membres dels corrents i plataformes que hi romanen adherits. Edgar Fernàndez i Maria Rovira, els nous portaveus, han presentat en societat aquesta tarda el nou secretariat i el seu full de ruta, en una roda de premsa celebrada a la seu nacional dels cupaires.

 

El nou ‘politburó’ de la CUP posen en el centre de la seva estratègia la “mobilització permanent” i el dret a l’autodeterminació com a “motor per canviar les coses”.  “La mobilització permanent forma par de l’ADN de la CUP”, ha afegit Rovira. En aquesta línia han defensat  que “les mobilitzacions post sentència han fet avançar més el procés que dos anys d’estratègies”. Una clucada d’ull als manifestants que van portar al carrer la indignació per la sentència contra els presos polítics des de l’aeroport del Prat a la plaça Urquinaona, la Jonquera, Via Laietana o arreu del país.

 

Per altra banda, el nou secretariat ha retret el fons de la negociació d’ERC i JxCAT amb el PSOE. En aquesta línia, consideren que els dos partits busquen establir un procés de negociació amb l’Estat. Segons Rovira, cal “acumular forces” per “forçar una negociació internacional”. “A la negociació que s’està produint no s’està posant sobre la taula el referèndum”, ha alertat per insistir que no espodrà establir una marc de negociació fins que “no hi hagi un nivell de mobilització al carrer o a diferents institucions”.

 

De tota manera, la CUP no respondrà fins demà la possibilitat que li ha ofert JxCAT per formar un grup parlamentari propi. Una hipòtesi que no seria possible perquè no sumen prou. En qualsevol cas, no en tenen pas cap ganes perquè no tenen cap incentiu per acceptar la proposta. “No ens belluguem per tenir més diners o més temps d’intervenció”, han aclarit fonts de la CUP.

 

Poca participació

 

D’altra banda, els portaveus del secretariat nacional han admès que hi hagut poca participació -un 38,8%- per escollir-lo. “Venim d’anys complicats, i entenem que hi ha cert desgast, però estem aquí per revertir la situació”, ha assegurat Fernàndez.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa