El nou secretariat de la CUP es fixa en Urquinaona

La direcció de la formació retreu a ERC i JxCAT la negociació que intenten obrir amb l’Estat i esperen revertir el “desgast intern”

Nova direcció, nou rumb polític. Després de l’assemblea de la CUP celebrada aquest estiu a Celrà (Gironès), ahir la militància dels anticapitalistes van escollir el nou secretariat de la formació, una mena de direcció integrada per 15 membres dels corrents i plataformes que hi romanen adherits. Edgar Fernàndez i Maria Rovira, els nous portaveus, han presentat en societat aquesta tarda el nou secretariat i el seu full de ruta, en una roda de premsa celebrada a la seu nacional dels cupaires.

 

El nou ‘politburó’ de la CUP posen en el centre de la seva estratègia la “mobilització permanent” i el dret a l’autodeterminació com a “motor per canviar les coses”.  “La mobilització permanent forma par de l’ADN de la CUP”, ha afegit Rovira. En aquesta línia han defensat  que “les mobilitzacions post sentència han fet avançar més el procés que dos anys d’estratègies”. Una clucada d’ull als manifestants que van portar al carrer la indignació per la sentència contra els presos polítics des de l’aeroport del Prat a la plaça Urquinaona, la Jonquera, Via Laietana o arreu del país.

 

Per altra banda, el nou secretariat ha retret el fons de la negociació d’ERC i JxCAT amb el PSOE. En aquesta línia, consideren que els dos partits busquen establir un procés de negociació amb l’Estat. Segons Rovira, cal “acumular forces” per “forçar una negociació internacional”. “A la negociació que s’està produint no s’està posant sobre la taula el referèndum”, ha alertat per insistir que no espodrà establir una marc de negociació fins que “no hi hagi un nivell de mobilització al carrer o a diferents institucions”.

 

De tota manera, la CUP no respondrà fins demà la possibilitat que li ha ofert JxCAT per formar un grup parlamentari propi. Una hipòtesi que no seria possible perquè no sumen prou. En qualsevol cas, no en tenen pas cap ganes perquè no tenen cap incentiu per acceptar la proposta. “No ens belluguem per tenir més diners o més temps d’intervenció”, han aclarit fonts de la CUP.

 

 

Poca participació

 

D’altra banda, els portaveus del secretariat nacional han admès que hi hagut poca participació -un 38,8%- per escollir-lo. “Venim d’anys complicats, i entenem que hi ha cert desgast, però estem aquí per revertir la situació”, ha assegurat Fernàndez.

 

 

Comentaris (7)
Donde estén las Femen .... Fa 2 mesos
.... que se quite esta purria. Por dios.
Les ofertes de la CUP Fa 2 mesos
Sempre amb objectius clars i aconseguint fites mai vistes... Els antitot faran tremolar l'estat... El altres, tot ho fan malament.
Ramon Fa 2 mesos
El model polític i econòmic que vol la CUP ha derivat absolutament sempre en la catàstrofe més absoluta en la generació de benestar així com en una mena de dictadura que riu-te'n tu de la franquista. Però això canviarà quan governi la CUP. Elles aconseguiran que funcioni bé allò que sempre havia fracassat. Que per què ho sé? Doncs perquè es nota que aquí hi ha nivell, coi!
Ramon Fa 2 mesos
Elles mateixes admeten que no volen la llibertat de Catalunya per si mateixa sinó per raons merament instrumentals al servei de propòsits polítics que no gosen ni explicitar però que tots sabem quins són. El problema és que el món també ho sap. Així com volem trobar complicitats internacionals? Que bé que els aniria una estadeta a Suïssa!
Fermí Fa 2 mesos
De nou la CUP de genolls pregant a Jx3% que els hi facin cas... rebequeries de rics malcriats que es creuen més homes per cremar contenidors... INDEPENDENCIA ÉS FEIXISME
Que pena. Fa 2 mesos
Y que desgracia que la republiqueta que nos querían colocar nunca llegará a ser efectiva; porqué viendo esta imagen hubiera sido una republiqueta GUAPA, GUAPA y GUAPA.
Ramon Fa 2 mesos
Aquesta fauna demana a crits un exili ni que sigui de dies a Suïssa.