El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nou Barris aconsegueix un 11% de participació
  • CA

La plataforma Barcelona Decideix ha escollit el districte de Nou Barris per finalitzar el seu periple arreu de la ciutat per recollir el vot anticipat per a la consulta independentista del 10 d’abril. Els organitzadors fan una valoració molt positiva de la jornada al districte, conegut per tenir uns índex de participació baixos en les darreres cites electorals.

“Hem aconseguit muntar 53 parades de matí i a la tarda hem mantingut 42 obertes”, ha destacat Odette Viñas Gomis, membre de la coordinadora que organitza l’acció a Nou Barris. La recollida de vots s’ha fet en una única jornada de deu del matí fins a les vuit del vespre.

Tot i ser una xifra inferior al més de 20% registrat a la Barceloneta -barri pioner en la iniciativa de recollida de vot anticipat-, i Gràcia -on hi van votar un 33,57% del cens-, els organitzadors destaquen les dades a Nou Barris són prou meritòries. Al llarg del dia han votat un total de 14.118 ciutadans, dels quals 623 no estaven censats al districte. Sobre el cens d’electors (119.772), han estat els 13.495 vots rebuts, un un 11,27% del total.

La jornada ha comptat també amb ‘vots il•lustres’, com és el cas dels expresidents del Parlament Heribert Barrera i Joan Rigol, qui s’han acostat fins a Nou Barris per votar anticipadament. També hi han estat el religiós i treballador social conegut com el Pare Manel, el regidor de CDC Antoni Vives, el diputat i president de la Federació d’ERC a Barcelona, Oriol Amorós -acompanyat del líder d’ERC a l’Ajuntament Jordi Portabella-, i l’historiador Alfred Bosch, un dels portaveus de Barcelona Decideix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa