El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nogueras (PDeCAT) critica que el govern espanyol recorri les delegacions mentre apel·la al diàleg
  • CA

 

La vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha criticat aquest divendres que el govern espanyol hagi presentat un recurs contra l’obertura de les delegacions de la Generalitat a l’estranger mentre apel·la al diàleg amb l’independentisme. En declaracions als mitjans, ha recriminat a l’executiu de Pedro Sánchez que “va amb la bandera del diàleg però, amb accions com aquesta, demostra que segueix amb la necessitat de judicialitzar allò que amb el diàleg sembla que no pot solucionar“. “No entenem que el govern que apel·la al diàleg, en temes polítics torni a posar la Justícia com a garant quan tirem cap a una banda o una altra”, ha dit.

 

Nogueras ha insistit a dialogar per abordar qüestions com les delegacions de la Generalitat a l’estranger, però ha lamentat que Catalunya segueixi “en un context d’anormalitat”. A més considera “absurd intentar lluitar contra una cosa que funciona i que fa créixer la cultura i l’economia catalana”, com defensa que fan les delegacions del Govern. Preguntada per l’objectiu de dèficit acordat pel govern espanyol i Units Podem, ha avisat que hi ha qüestions primordials per al PDeCAT per defensar aquesta iniciativa, com la flexibilització de la regla de despesa dels ajuntaments, i que “de moment el PSOE no s’ha pronunciat”, per la qual cosa estan a l’expectativa.

 

Eleccions municipals

 

Respecte al projecte de primàries unitàries de l’independentisme de cara a les municipals del 2019, ha dit que el PDeCAT està a l’espera de quin resultat té la Crida Nacional per la República, perquè “pot ser el paraigua de tot això”. L’ANC, Primàries per la República i Primàries Barcelona van signar aquest dimecres un acord per impulsar les primàries de l’independentisme de cara a les eleccions, amb la finalitat de formar candidatures republicanes tan unitàries com sigui possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa