El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nogueras: “El 28-A omplirem les urnes de Carles Puigdemont”
  • CA

 

La número tres per Barcelona, Míriam Nogueras, ha apel·lat aquest dissabte en un míting a Puigcerdà al capital que representa per l’independentisme el president a l’exili, Carles Puigdemont. Nogueras ha advertit que el 28-A l’independentisme “omplirà les urnes de Carles Puigdemont, d’allò que volen fer petit i demostrarem que és gran”, fent referència als “intents” dels mitjans de comunicació espanyols “d’apartar” el president exiliat perquè “és a qui més temen”.

 

La també vicepresidenta del PDeCAT ha afirmat que hi ha qui pretén convertir les eleccions en un plebiscit per fer que els electors triïn entre Pedro Sánchez o extrema dreta. Davant d’això, Nogueras ha advertit: “No senyors, això és un plebiscit entre l’1-O i el 155. El 28-A es parla i decideix sobre Catalunya, democràcia o repressió”.

 

La regressió de drets a l’Estat ha esta també part central del míting, que Nogueras ha aprofitat per recordar que aquesta setmana ha transcendit que el Consell d’Europa vol saber què passa a Espanya amb els presos polítics. “Qui ha posat Espanya a la mateixa alçada que Turquia ha estat el Consell d’Europa i no els independentistes catalans”, ha manifestat la número tres de JxCAT per Barcelona.

 

Cuevillas: “No és un procés judicial, és un càstig”

 

Per la seva banda, el número de JxCAT per Girona, l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas, ha denunciat que el judici de l’1-O al Tribunal Suprem “no és un procés judicial, és un càstig, una represàlia vestida de procés judicial”. Ha pronosticat que la pena serà la meitat del que demana la Fiscalia, d’entre8 a 12 anys: “És brutal el que estem vivint, i això, malauradament, no va a menys, sinó que va a més perquè Espanya sap perfectament que això és irreversible, imparable”.

 

Cuevillas ha fet un repàs per l’impacte que el procés ha tingut internacionalment i ha assenyalat que les victòries judicials fora de l’Estat han permès “fer capgirar l’opinió pública internacional”. L’advocat de Puigdemont, i ara també candidat de JxCAT al Congrés, ha destacat la feina que en aquest sentit està fent el Consell per la República des de Bèlgica.

 

Cuevillas ha aprofitat el míting a Pugicerdà per fer encara noves prediccions: “Abans que arribi la sentència d’Estrasburg, en uns vuit anys, serem república, i la veurem pel canal internacional perquè ja estarem fora”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa