El president de la Generalitat, Artur Mas, està acabant de definir el seu nou Govern amb la recerca d’un mínim de tres independents per a les carteres que queden per adjudicar: Empresa, Cultura, Justícia i Salut, ja que bona part de les conselleres ja tenennoms i cognoms.

Segons han reconegut fonts de CiU, Mas està tenint problemes per trobar professionals aliens a la política que estiguin disposats a donar el salt a la vida pública. De fet, el mateix president electe va assegurar divendres a TV3 que ja havia rebut més d’un “no” per moius professionals i per manca de valentia.

Ara per ara, entre els candidats per a les conselleres sense adjucar figuren Rosa Maria Malet, Imma Tubella o Fèlix Riera per a Cultura; Sílvia Giménez-Salines, per a Justícia; Boí Ruiz per a Salut, i Antoni Abat, de Cecot, per a Empresa i Ocupació (que podria anomenar-se Economia Productiva).

Mas fins i tot ha arribat a recórrer al seu consell de savis, entre els quals hi ha Salvador Alemany, per intentar convèncer algun d’aquests independents a donar un pas endavant.

Alhora, encara existeixen dubtes sobre si Universitats anirà finalment adscrit a la Conselleria d’Economia d’Andreu Mas-Colell o tindrà Conselleria pròpia, i, d’aquesta manera, compliria la promesa electoral de Mas que tindria independència.

També perd força la possibilitat que Justícia vagi, finalment, a parar a Interior, al capdavant de la qual hi haurà el número dos de CDC, Felip Puig. En les darreres hores, veus del PSC, com la consellera de Justícia en funcions, Montserrat Tura, ja ha qualificat d'”imprudència” la possibilitat d’unir aquestes dues conselleries.

La composició definitiva del futur Govern es coneixerà com a màxim dilluns, data que coincideix amb la presa de possessió de Mas com a 129è president de la Generalitat, ja que dimarts és dia dels Innocents i mai se sap que pot considerar-se seriosament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa