El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Estat no ha investigat cap policia per les càrregues post-sentència a Catalunya
  • CA

El 29 de gener del 2020, el ministeri de l’Interior va condecorar 322 agents que van participar en el dispositiu policial a Catalunya davant de les manifestacions de protesta al carrer després de la sentència del Suprem contra els líders independentistes el 14 d’octubre del 2019. La policia espanyola desplegada a Catalunya hi va romandre fins el 31 de desembre, en el marc de l’operació Ícaro. Van ser 1.500 agents, majoritàriament procedents de la Unitat d’Intervenció Policial.

La diputada de JxCAT al Congrés espanyol Míriam Nogueras ha formulat diverses preguntes adreçades al ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, després que de resultes de l’operació policial hi va haver a Catalunya “623 ciutadans ferits”.

Nogueras pregunta si “ha obert el govern algun expedient en relació a algunes de les actuacions de la Policia Nacional, que s’hagin considerat desproporcionades o no ajustades al reglament, entre les diverses actuacions fetes en el context de l’operatiu Ícaro?”. La resposta, breu: “No s’han obert procediments o instruït expedients als agents desplegats a Catalunya en motiu del citat operatiu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa