Nieto veu “lògic” que el CNI contactés amb l’imam de Ripoll i culpa els Mossos de la radicalització

L’exsecretari d’Estat es treu les puces de sobre de l’explosió d’Alcanar | L'exsecretari d'Estat s'empipa

Compareixença del secretari d’Estat de Seguretat durant els atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils, José Antonio Nieto,  a la comissió d’Investigació del Parlament represa aquesta tarda. Nieto no se n’ha estat de respondre sobre la controvertida vida de l’imam de Ripoll i els seus contactes amb el Centre Nacional d’Intel·ligència. Fins i tot, ha culpat als Mossos de no haver estat al cas de la radicalització d’Es Satty.

 

Nieto ha començat defensant el Nivell 4 sobre 5 d’alerta terrorista. En aquest sentit, ha retret als que asseguraven que aquell nivell era una “excusa” per “mantenir pressió policial en determinats territoris”. “Es va veure que no era així dissortadament”, ha afegit. De fet, ha reconegut que van establir un dispositiu de seguretat especial per una amenaça creïble a l?estació de Sants. “No sabem si no es va produir perquè la informació no era bona o bé perquè ho va evitar el dispositiu”, ha asseverat.

 

 

L’exsecretari general de Seguretat ha considerat “lògic” que el CNI contactés amb l’iman de Ripoll el 2004 quan va ser condemnat per tràfic de drogues. “Tal i com s’estableixen els protocols, les persones que poden tenir coneixement d’activitat terrorista que es financii amb el crim organitzat, com el tràfic de drogues, precisament per això es va crear el CITCO, el Centro de Inteligencia contra el Terrorismo y el Crimen Organizado”. “És lògic que es busqui informació, si traficava en drogues i tenia coneixement sobre alguna estructura terrorista”, ha emfatitzat.

 

Ara bé, tot i lloar la tasca dels Mossos i en relació amb Es Satti, Nieto ha culpat als Mossos de no estar al cas de la seva radicalització. “Són els Mossos com a policia integral els que havien de detectar la radicalització de l’imam”, ha conclòs. També ha expressat que la policia catalana no els va deixar entrar a Alcanar, on van explotar les bombones, “ni van demanar cap col·laboració”. En aquesta de línia de retrets soterrats, Nieto ha asseverat que hauria estat millor que els terroristes sobrevisquessin.

 

 

En la segona ronda de preguntes, però, Nieto, ha mostrat el seu empipament per les tesis exposades per alguns dels grups que apuntaven a què l'Estat tenia coneixement d'un atemptat de manera imminent. "És delirant", ha acusat Nieto als grups. 

 

 

 

 

Comentaris (13)
JordiP Fa 5 mesos
El que és delirant és el cinisme i la hipocresia del pàjaru aquest. Si hagués deposat personalment en lloc de fer-ho per tele se li podrien haver abat donant yoyas fins fer-lo "cantar" la veritat. A partir del patró de comportament "Villarejo" ja sabem el que signifiquen els mots d'aquesta gent, en lloc del que sembla que signifiquen. Colla de mafiosos, mentiders i malintencionats. I aquest és funcionari! Hauria de ser despatxat immediatament.
oidor Fa 5 mesos
El Mossad en los últimos tres años ha desbaratado 50 atentados en 20 países, bien intercambiando información o acciones puntuales. ¿ es posible que tras la "negligencia" del CNI , tuvieron que actuar para destruir los explosivos?. Datos del Gobierno israelí.
Ferragut Fa 5 mesos
No han paït ,ni pairan, la fabulosa feina feta pels mossos al desmuntar els jihadistes . Ara el major TRAPERO serà jutjat i " pagarà " per la excel.lent feina feta . Aquests diuen allò de : esto no es Turquia
Res de nou Fa 5 mesos
Profesional muy profesional, español muy español ... no se perquè però no hem sorprèn gens ni mica, aquest nieto
Ferran Fa 5 mesos
Siento hacerme pesado, pero Pluto se casó con la Gran Pluta (artista de renombre), y tuvieron hijos y nietos. De ahí lo de Nieto de la Gran Pluta!!!!
X*2 Fa 5 mesos
Segur que no està tocat del bolet aquest paio?
Pedro Fa 5 mesos
Inteligencia dirigida contra Catalunya.
Sí home! Fa 5 mesos
És Espanya qui té els serveis d'intel·ligència, és Espanya qui no comparteix informació, és Espanya qui té les competències antiterroristes. Però ara resulta que la culpa és dels mossos, i què més!!! Quan ha convingut bé que s'han saltat les jerarquies i les jurisdiccions la seva policia. A cagar!
fideli Fa 5 mesos
quina colla de malparits
Aquests desgraciats no poden quedar impunes Fa 5 mesos
Logic parlar amb terroristes?? Aquests fills de puta sen’s pixen a la cara, jo dic: proclamació d’independència i que siguin jutjats i portats a pressons catalanes.
Falsa bandera! Fa 5 mesos
Aquest tal Nieto, vist el que s'ha vist, no té cap credibilitat.
Manel Fa 5 mesos
Au va, marxem ja de tanta xusma caspanyola
joan Fa 5 mesos
españa es la responsable de l'atemptat de barcelona, ni oblit ni perdó, ho pagareu molt car