El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
New York Times també parla del déficit fiscal català
  • CA

El preocupant estat de les arques públiques catalanes ja és un tema recorrent en la premsa internacional. El passat dimarts el Financial Times en va parlar en un article titulat ‘Catalonia resists ‘mad’ ‘austerity’. L’article citava el president de la Generalitat, Artur Mas, que afirmava que els espanyols havien viscut “per damunt de les seves possibilitats”. Avui és el New York Times qui, en un extens reportatge titulat “Deficits in Regions Compound Fears About Spain”, se’n fa ressò.

La capçalera estatunidenca explica que Catalunya no ha complert els objectius de dèficit públic fixats pel 2010. El reportatge compara l’estat del Principat amb el de Grècia i denuncia, en paraules del conseller Mas-Colell, el doble raser de les políques del govern espanyol. “Se’ns retreu que no estalviem prou i hores més tard prenen mesures que hem de pagar nosaltres”, lamenta Mas-Colell.

New York Times cita el membre del col•lectiu EMMA, Salvador Garcia Ruiz, que recorda que l’espoli fiscal català és quelcom històric i no puntual. El reportatge també cita l’empresari Joaquim Boixareu, que recorda que l’economia catalana sortirà abans que l’espanyola de la crisi “per la seva major connexió internacional.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa