El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Neus Munté: “És grotesc que s’anul·lin idees”
  • CA

 

“Grotesc”. Així ha qualificat la portaveu del Govern, Neus Munté, la notificació del Tribunal Constitucional que quatre secretaris judicials han lliurat aquest matí al Parlament i al Govern que anul·la la resolució del Procés Constituent. En roda de premsa posterior al Consell Executiu de cada dimarts, Munté s’ha mostrat contundent assegurant que “és grotesc que s’anul·lin idees”.

La portaveu del Govern ha insistit que “davant de la judicialització de la política que fa el govern espanyol, nosaltres responem amb el funcionament ordinari del Parlament i obeint els mandats democràtics”.

 

Sobre la negativa del PP a negociar res que tingui a veure amb el referèndum que vol celebrar el Govern sobre la independència de Catalunya, Munté ha lamentat que “és un no a tot: al diàleg, a asseure’s a la taula i a escoltar la proposta de Catalunya”. En aquesta línia, ha afegit: “No volen una solució política pel plantejament democràtic que es fa des de Catalunya”.

 

Pressupostos i referèndum

 

Munté també ha deixat clar que el Govern està treballant per incloure el referèndum en els pressupostos del 2017: “Els pressupostos han de respondre i han de ser coherents amb els mandats aprovats al Parlament”, ha afirmat. 

 

Reunió Puigdemont-Iglesias

 

En relació a la reunió que van mantenir ahir a Madrid el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el líder de Podemos, Pablo Iglesias, Munté l’ha valorat com una trobada “cordial on tots dos van poder parlar i escoltar-se” i ha afegit que això “alguns ho haurien d’entendre”.

 

A més, ha recordat que “l’aposta de la formació d’Iglesias pel dret a decidir sembla evident, però són ells els qui s’han de posicionar de manera més clara sobre el que és un mandat majoritari del Parlament de Catalunya”.  

 

Accés universal a l’assistència sanitària

 

El Consell Executiu d’aquest dimarts ha aprovat el Projecte de llei que garanteix l’accés universal a l’assistència sanitària a tots els residents a Catalunya. Amb l’aprovació d’aquest Projecte, ja no caldrà esperar tres mesos d’empadronament per accedir a l’atenció primària i l’especialitzada. D’altra banda, s’ha aprovat també el Projecte de llei del procediment de votació electrònica per garantir el dret de vot als catalans residents a l’estranger

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa