El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nemesio Fuentes, exCNP i independentista: “A Trapero li tenen enveja”
  • CA

 

 

Nemesio Fuentes (El Arenal, Castella, 1950). És un policia nacional jubilat després de 25 anys al cos. Ara és independentista. Veí de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) explica la seva experiència. Ha escrit una carta oberta lamentant que es premiïn les policies espanyoles per la seva actuació durant el Primer d’Octubre. Cada diumenge va Lledoners, on aprofitem per enraonar amb ell. Els seus tres fills van ser agredits durant el referèndum. 

 

-Nemesio, vostè ara és independentista?

 

-I com és això? 

 

He fet el canvi a poc a poc, però al final ha arribat. Ja feia temps que pensava que a Catalunya no podia estar com estava. des que el president Artur Mas va anar a Madrid i li van dir que res de res… vaig començar i ara tota la familia en som. 

 

-Vostè però era policia nacional? 

 

Sí. 

 

-Quants anys de servei?

 

25 anys.

 

-No és una mica contradictori? 

 

De fet, sempre he anat una mica a contrapeu. Una mica era una ovella negra. Però sempre he estat policia. La professió la tenia, però moltes coses de les que feien no m’agradaven. I les deia. 

 

-I com veu l’actuació dels seus excompanys amb l’independentisme? 

 

No han reaccionat i si algú veu el que jo, no ho diu. Però l’actuació del Primer d’Octubre em va semblar vergonyosa. Molt malament, la policia no està per fer això. La policia pot estar per dissoldre una manifestació que porti problemes, però l’1-O no era això. Només era gent que volia votar i perquè volia votar la van hostiar. 

 

-Ara hi ha anunciada una manifestació a Barcelona, el proper dissabte, en homenatge a aquests policies que van actuar l’1-O?

 

És vergonyós. Per això vaig escriure una carta, per expressar que no tenia cap sentit. No es pot premiar a qui ha fet malament la seva feina. No és just. No pot ser. A la carta hi deia que jo només hi vaig veure com un exèrcit de guàrdies civils armats fins les dents apallissaven a qualsevol persona que estigués davant del col·legi sense discriminació de sexe o edat. Jo vaig estar a Euskadi als anys 70 i no em van acomiadar dient “a por ellos”, es veu que els catalans són més perillosos perquè portem llaços grocs. Si fos policia en actiu no ho acceptaria.

 

Vostè que ha arribat poc a poc a l’independentisme, què creu que s’ha de fer per ampliar la base?

 

Crec que ho fem bé. Hem de ser pacífics, a diferència dels unionistes, que sempre busquen enfrontaments.Ho estem fent bé, hem de ser pacífics.

 

-Com a policia amb 25 anys de servei, què li sembla el cas del Major Josep Lluís Trapero?

 

És justament l’oposat al que van fer i volen fer ells. A uns els volen premiar i als altres castigar. Trapero no està a la presó de casualitat per haver fet bé la seva feina. Li tenen enveja. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa