El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Neix "Catalunya Estat", una fundació per apropar l’independentisme a empresaris
  • CA

La fundació Catalunya Estat ha celebrat avui el seu acte d’inauguració. L’entitat, presidida per l’ex sots-director del CCN, Jaume Vallcorba, és un grup de pressió orientat a empresaris per apropar-los a l’independentisme. Tot i així Vallcorba ha destacat la voluntat de “convèncer per vèncer”, motiu pel qual Catalunya Estat s’adreçarà a tothom des d’un discurs econòmic.

L’entitat ha contactat amb el conjunt de les forces catalanistes per donar-se a conèixer. A l’acte de presentació hi ha estat present el diputat i president de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, i membres d’Esquerra Republicana, com la regidora de Barcelona Ester Capella.

Catalunya Estat aglutina exdirectius del Cercle Català de Negocis, entitat amb fins semblants presidida per Ramon Carner. Malgrat aquesta dada i el fet que la nova fundació ocupi l’antiga seu del CCN, Vallcorba ha volgut destacar que la relació entre ambdues entitats és “bona”. “Es tracta d’un joc de suma, és bo que hi hagi moltes entitats defensant la independència”, ha argumentat.

Catalunya Estat ha anunciat que obrirà línies de crèdit a empresaris per un valor màxim de 10 milions d’euros. El president de la fundació ha anunciat que, “en pocs dies”, es tancarà un acord amb un grup inversor estranger per ampliar el sostre d’aquest crèdits fins els 100 milions d’euros. ” Les empreses no troben qui les financiï i nosaltres les volem ajudar”, ha explicat Vallcorba.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa