Neguit a Cs en veure una ambulància catalana en una desfilada gihadista

El grup parlamentari porta l’aparició estelar d'un vehicle del SEM a la frontera de Turquia al Parlament

Un misteri? Una conspiració? sigui el que sigui neguiteja a Ciutadans. La imatge d’una ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques de Catalunya en una desfilada gihadista els ha espantat. Tal és l’ensurt que demanen explicacions al Govern a través del Parlament.

 

El motiu de la preocupació és un vídeo propagandístic del Partit Islàmic del Turquestan difós aquest mes de juliol a través de les xarxes socials. Una desfilada miltar gihadista que,  a més d’un bon grapat de vehicles, s’hi podia distingir una ambulància del SEM. Concretament la furgoneta identificada com a C-49 i amb tots els logotips pertinents de les urgències mèdiques catalanes.

 

Ciutadans pregunta al Govern, a través del seu portaveu al Parlament Jorge Soler, quines han estat les circumstàncies de l’aparició de l’ambulància i quines accions s’han pres per evitar nous casos. Però la història podria ser més fàcil del que sembla. Tot indica que aquesta ambulància provè de la donació, el 24 de maig de 2013, que va fer el SEM de dues unitats de Suport Vital Bàsic a l’entitat “Associació sirio-catalana per a la llibertat i la democracia”.  Una donació que va presidir l’aleshores conseller de Salut, Boi Ruiz, i que consta amb tots els honors a la memòria del SEM de l’any 2013.

 

 

De fet, aquest tipus de donacions, o fins i tot, vendes, són habituals quan les ambulàncies deixen de complir normativa d’homologació de la Unió Europea o bé superen el quilometratge taxat per les directives europees. Ara el que no és habitual és que apareguin posteriorment logotipades. Per això guanya punts la tesi del diari Moncloa.com que apunta que les furgonetes haurien estat robades a Turquia pels gihadistes quan romanien en un taller per adaptar-les al seu nou destí. De fet, a la pregunta parlamentària interroga al Govern si no s'haurien de tramitar les cessions dels vehicles assegurant-se prèviament l'eliminació dels símbols identificatius del SEM. 

ambulanciadow

Una imatge del lliurament de les claus de les ambulàncies l'any 2013

 

 

Comentaris (6)
Rocacorba Fa 3 mesos
Qualsevol tema, cosa, parlament, acciò, ect. que vagi a favor d'una CATALUNYA independent, els de c . . .anos, tenen tanta RABIA que no ho poden resistir, Tot allò que faci CATALUNYA sense la seva paña, es que no ho poden aguantar. Doncs en tenen per temps . . .Ep ! a EUROPA sembla que ja els començen a coneixer. bravo !.
Un de pas Fa 3 mesos
Pero que no veieu el problema? El color de la pell.. Groc molt xungo, taronja, bo... Marxem ja d'Espanyistan. Salut i republica aquí I a Ñ
Quanta misèria! Fa 3 mesos
Els fa més neguit una ambulància, sembla que robada després de ser donada, que no pas s'investigui tot el relacionat amb els atemptats del 17A. Saber la veritat de casa sembla que no interessa.
Pepet de Vallmanya Fa 3 mesos
La tenen per si la montapollos va a fotre el ciri als talibans com ella.
Juma Fa 3 mesos
Home Fat Boy, tothom sap que com a mínim a casa tens 300 bombones per si s'et acaba el gas. SCANYA, país de pandereta i bananero. Es pitjor que les dictadures sud-americanes.
Fat Boy Fa 3 mesos
En canvi trobar 300 bombones de gas espanyoles a un confident de la policia per fer un atemptat a Barcelona ho troben perfectament normal