Negocien un pacte a quatre bandes per treure Junts per Figueres de l'alcaldia

ERC i PSC busquen el suport dels dos grups minoritaris Guanyem Figueres i Canviem Figueres amb els quals sumarien majoria absoluta

Negociacions a quatre bandes per formar un govern alternatiu a Figueres. ERC i el PSC lideren les converses amb els dos grups minoritaris: Guanyem Figueres i Canviem Figueres, amb un regidor cadascun. La proposta d'esquerres sumaria 11 dels 21 regidors en joc. Una àmplia majoria absoluta que permetria desbancar la força més votada, Junts per Figueres, de l'alcaldia. Segons fonts consultades, de moment, no està tancat però s'espera que es desencalli entre avui i demà. El pacte a quatre faria alcaldessa la cap de llista d'ERC, Agnès Lladó. En aquestes eleccions, Junts per Figueres va aconseguir vuit regidors; Esquerra en va obtenir cinc regidors; el PSC, quatre; Cs, dos; Guanyem Figueres, un i Canviem Figueres, un altre.

Jordi Masquef deixava entreveure dilluns el que sembla que es materialitzarà en les properes hores: "a la investidura pot passar qualsevol cosa". El cap de llista de Junts per Figueres, la força més votada, va aconseguir vuit regidors i fa setmanes que està en converses per intentar aconseguir un govern "el més ampli possible". Però sembla que les negociacions no han donat els seu fruits i, segons ha avançat Diari de Girona, ERC, PSC, Guanyem Figueres i Canviem Figueres estan a punt a tancar un pacte que li trauria l'alcaldia. 

A hores d'ara, les fonts consultades donen per fet l'acord. De fet, les assemblees dels partits ho haurien ratificat, excepte la d'ERC, que es reunirà aquest vespre. Des del PSC, la tercera força, es limiten a dir que estan oberts a tot però que un possible acord amb Junts per Figueres hauria d'esperar a després de la sentència del procés. La militància, en canvi, avalaria un acord amb les esquerres que aconseguiria desbancar l'antiga CiU que governa des del 2007. 

Canviem Figueres, amb un únic regidor, ha estat la peça clau en tot aquest procés perquè va ser un dels primers grups amb qui Masquef es va reunir. Per aconseguir fer un govern alternatiu, cal la majoria absoluta que els donarien els onze regidors que sumen les quatre formacions. Les fonts consultades, però, apunten que el propi nom del partit deixa clar que es van presentar com alternativa al govern actual i que, per tant, no seria coherent donar suport als que han governat en els últims anys. 

El pacte a quatre donaria l'alcaldia a la cap de llista d'ERC, Agnès Lladó, que va aconseguir cinc regidors. Es descartaria, per ara, un repartiment amb el PSC, que en va obtenir quatre. 

 
 

Comentaris