Navarro i Batet deixen l'executiva del PSOE

La diputada catalana assegura a El Món que tampoc serà portaveu parlamentària

 

Pere Navarro i Meritxell Batet no formaran part de la nova executiva del PSOE liderada per Pedro Sánchez. Així ho ha decidit el nou secretari general, que per satisfer la quota catalana ha apostat per l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet Núria Parlón, l'alcalde de Viladecans Carles Ruiz i qui va ser Síndic d'Aran, diputat al Parlament i Senador, Paco Boya. D'aquesta forma, dos dels pesos pesants del PSC a la darrera executiva de Sánchez, abandonen el màxim òrgan de direcció del partit. No obstant això, tant Navarro com Batet, juntament amb altres dirigents del PSC com Salvador Illa, Jaume Collboni o Teresa Cunillera formaran part del Comitè Federal.

 

L'alcalde de Viladecans serà el responsable d'Energia i Turisme, mentre que Paco Boya dirigirà la nova àrea de muntanya d'una executiva que passa de 39 a 49 membres. Núria Parlón, per la seva banda, dirigirà una gran àrea de la qual depenen quatre secretaries i que és estratègica per la nova etapa que vol començar el PSOE. L'alcaldessa de Santa Coloma serà l'encarregada de la cohesió i la integració, clau en la lluita per recuperar vots de Podemos. De fet, Parlón ha estat un dels noms més aplaudits durant la presentació de la candidatura a l'acte de clausura.

La configuració de la nova executiva, que només ha rebut el 70,5% dels suports dels delegats i delegades, no ha estat un camí de roses com preveia el nou secretari general, que ha dissenyat un equip molt fidel a la seva persona. L'intent d'inclusió fallit, d'algun nom més d'entre els crítics que el de Patxi López, i la negativa de molts diputats al Congrés d'acceptar a última hora la que finalment serà la vicesecretària general, Adriana Lastra, com a portaveu parlamentària, han obligat a Sánchez a haver de fer molts equilibris per satisfer totes les sensibilitats que hi ha al PSOE, després d'unes primàries carregades de tensió i ruptures. Tot i que el nom de Meritxell Batet també havia sonat per ser la portaveu parlamentària, ella mateixa ha explicat abans de la clausura del congrés socialista que "no seré la portaveu". Batet, visiblement decebuda, acceptava no haver format part tampoc de la direcció socialista, on hi va tenir un paper important fins a l'octubre. Tot apunta que finalment serà la diputada Margarita Robles, exmembre del Consell General del Poder Judicial, qui acabi portant la veu socialista al Congrés dels Diputats -amb un perfil més aviat baix, per no fer ombra al nou secretari general-. Robles va ser una de les que va votar no a Mariano Rajoy i no es militant del PSOE.

 

Comentaris