El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Narváez: “El fracàs de la Diagonal frenarà consultes durant 20 anys”
  • CA

L’històric edil de Barcelona i responsable de mobilitat, Francesc Narváez, afronta la seva retirada de la vida política advertint que el fracàs de la consulta de la Diagonal “ha frenat per als següents 20 anys” qualsevol procés participatiu semblant.

En una entrevista a Europa Press, Narváez, ha afirmat: “Si preguntar als ciutadans, independentment del resultat, és un tema negatiu, crec que difícilment qualsevol altre govern s’atrevirà a fer consultes, i això va en contra del concepte de participació”.

Bicing amb publicitat

Diu sentir-se orgullós del servei públic de bicicletes, el Bicing, que té 120.000 abonats després d’haver tocat fons fa cinc mesos, quan en tenia 112.000 -el juny de 2009 havia superat els 190.000- després de “netejar” els usuaris apuntats només pel ‘boom’ inicial.

En el quart aniversari del servei, Narváez l’ha qualificat de “gran encert” i ha destacat que ha sabut rectificar les incidències en un temps rècord, malgrat admetre que ha pagat les conseqüències de posar-ho en marxa sense experiència prèvia en un municipi tan gran.

Ha reivindicat que destinar els beneficis de la zona blava i l’àrea verda d’aparcament a mobilitat sostenible -com el Bicing i els carrils bici- és “una gran lliçó que alguns volen amagar”, però ha defensat obrir les rodes a la publicitat per ajudar a sufragar-ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa