Nart: "No és seriós que acabem jurant la Constitució per Snoopy"

El candidat de Cs a Europa considera que prometre 'per imperatiu legal' és una "bajanada"

El candidat de Ciutadans al Parlament Europeu, Javier Nart, diu que no és "seriós" que s'acabi jurant la Constitució "per Snoopy" i ho qualifica de "carallada metafísica". Nart considera que fer un prefaci de deu minuts per dir que jures o promets per imperatiu legal és una "bajanada" perquè, assegura, tothom jura o promet per imperatiu legal, ja que la llei hi és i determina unes condicions. "Fins al més unionista i espanyolista del univers jura per imperatiu legal", perquè això és la democràcia, afirma. Nart ha visitat el TecnoCampus de Mataró, acompanyat de la candidata de Cs a l'alcaldia de Mataró, Cristina Sancho.

Nart recorda que si Puigdemont és escollit eurodiputat haurà d'anar a Madrid

Nart ha recordat que si Carles Puigdemont és escollit eurodiputat haurà d'anar a prometre o jurar la Constitució al Congrés dels Diputats, a Madrid, perquè les institucions europees determinen que s'és diputat d'acord amb la normativa interna de cada país. "La resta són fantasies", ha reblat. El candidat de Ciutadans ha destacat que a Puigdemont, en aquest moment "fugit", no l'ha rebut ningú de les institucions europees, precisament perquè allò que planteja és "radicalment contrari" a Europa. "No pots separar-te i pensar que estàs a Europa", ha dit, per reconèixer que "el tema m'avorreix d'una manera intensa i profunda". "No vull seguir parlant d'un personatge que serà, si ho és, només un dels 750 diputats", ha dit. 

Abans de finalitzar, però, ha volgut puntualitzar, en referència als independentistes, que ells a Europa seran una part més i una part dels "adversaris" d'Europa perquè, segons Nart, tots els grups fonamentals d'Europa determinem que "el populisme i el separatisme és la gran amenaça d'Europa". "Però el món és gran i el melic petit", ha conclòs.

 
 

Comentaris