El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nart: “No és seriós que acabem jurant la Constitució per Snoopy”
  • CA

El candidat de Ciutadans al Parlament Europeu, Javier Nart, diu que no és “seriós” que s’acabi jurant la Constitució “per Snoopy” i ho qualifica de “carallada metafísica”. Nart considera que fer un prefaci de deu minuts per dir que jures o promets per imperatiu legal és una “bajanada” perquè, assegura, tothom jura o promet per imperatiu legal, ja que la llei hi és i determina unes condicions. “Fins al més unionista i espanyolista del univers jura per imperatiu legal”, perquè això és la democràcia, afirma. Nart ha visitat el TecnoCampus de Mataró, acompanyat de la candidata de Cs a l’alcaldia de Mataró, Cristina Sancho.

Nart recorda que si Puigdemont és escollit eurodiputat haurà d’anar a Madrid

Nart ha recordat que si Carles Puigdemont és escollit eurodiputat haurà d’anar a prometre o jurar la Constitució al Congrés dels Diputats, a Madrid, perquè les institucions europees determinen que s’és diputat d’acord amb la normativa interna de cada país. “La resta són fantasies”, ha reblat. El candidat de Ciutadans ha destacat que a Puigdemont, en aquest moment “fugit”, no l’ha rebut ningú de les institucions europees, precisament perquè allò que planteja és “radicalment contrari” a Europa. “No pots separar-te i pensar que estàs a Europa”, ha dit, per reconèixer que “el tema m’avorreix d’una manera intensa i profunda”. “No vull seguir parlant d’un personatge que serà, si ho és, només un dels 750 diputats”, ha dit. 

Abans de finalitzar, però, ha volgut puntualitzar, en referència als independentistes, que ells a Europa seran una part més i una part dels “adversaris” d’Europa perquè, segons Nart, tots els grups fonamentals d’Europa determinem que “el populisme i el separatisme és la gran amenaça d’Europa”. “Però el món és gran i el melic petit”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa