Nadal recorda que Vergés era gerent de Gisa abans del tripartit

L'exconseller de PTOP assegura que l'imputat era "un bon enginyer" però que no pot "posar la mà al foc per ningú"

L'exconseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal, ha parlat públicament –ahir només va fer un twit-, des de Tortosa, de la investigació judicial oberta contra un gerent de Gisa per presumptes delictes de suborn i alteració de preus públics.

Nadal ha recordat que Jordi Vergé, un dels imputats, és gerent de Carreteres a Girona des de l'any 2001 i, per tant, abans del primer Govern tripartit. El portaveu del grup parlamentari del PSC ha deixat clar que Vergé no és cap càrrec de confiança, i que quan l'ha vist treballar era "un bon enginyer".

Amb tot, Nadal ha assegurat que no pot "posar la mà al foc per ningú" quan hi ha una investigació judicial oberta i s'ha decretat el secret de sumari. I, per tant, ara cal que la justícia "actuï, persegueixi i ho castigui", Nadal també ha recordat que cal respectar la presumpció d'innocència i el secret de sumari.

Respecte la institució, l'exconseller ha defensat l'exemplaritat de Gisa, abans i després de ser-ne ell el titular del Departament de PTOP, i ha demanat al Govern que "faria bé" d'aïllar el fet i preservar el 'bon nom' de l'empresa públic.

Segons ha afegit, després de set anys de governs tripartit, la licitació i adjudicació d'obra pública a Catalunya és la més transparent de l'Estat, ja que s'han creat filtres i mecanismes de control que fan "molt difícil organitzar-se per defraudar".

El gerent de Carreteres a Girona de Gisa, Jordi Vergé, i l'empresari Juan Mozo Llambi han quedat en llibertat provisional aquest divendres després de passar a disposició judicial per presumptes irregularitats en l'adjudicació d'obres de l'empresa pública Gisa. El cas està sota secret de sumari i es desconeixen els fets concrets que se'ls imputen sinó només els delictes: suborn i maquinació per alterar els preus públics.

 
 

Comentaris