El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nadal diu que les mesures de Mas són "pur maquillatge"
  • CA

El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha criticat que les mesures d’austeritat del president de la Generalitat, Artur Mas, són més “simbòliques que reals” i ha alertat que “encara estan molt lluny” de les retallades que va prometre en campanya.

Nadal ha afirmat que el seu grup seguirà “de molt a prop” les fases d’aquest procés perquè no quedin “en simples cops d’efecte per justificar missatges de campanya'”i ha definit les mesures de “pur maquillatge”. Nadal ha dit que l’anterior Govern ja va anunciar mesures en aquest sentit i ha deixat clar que l’actual executiu pot comptar amb el PSC per a mesures que també suposin un major control de la despesa i reactivació de l’economia”.

Per altra banda, el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha afirmat que “tenint en compte que CiU disposava d’un informe previ sobre els comptes de la Generalitat és decebedora l’actitud del nou Govern”. Per a Millo “el país viu una situació d’emergència social i cal anar més enllà amb més contundència i celeritat”.

El Portaveu d’ERC Ignasi Llorente ha demanat a Mas que es replantegi una de les seves propostes electorals bandera, la supressió de l’impost de successions, abans de fer efectiva “cap retallada” en matèria de sanitat pública o d’ajudes a la dependència. “No ho entendríem”, ha insistit, que ha recordat que gràcies al seu partit, el “90% dels catalans estan exempts de pagar res quan hereten”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa