Nadal demana a Mas que "no generi més conflictes"

El cap de l'oposició retreu al president de la Generalitat que "no accepti les seves responsabilitats" com van fer ells el 2003

El cap de l'oposició i president del grup Socialista, Joaquim Nadal, ha demanat avui al president de la Generalitat que "no generi més conflictes" en referència a les advertències que s'han fet des de Madrid, però no confirmades, segons els socialistes.

I, després que el president de la Generalitat en la seva intervenció hagi acusat el PSC i el PSOE de ser els responsables del dèficit actual, Nadal ha sol•licitat també a CiU que "no eludeixi les seves responsabilitats".  "En són responsables en el moment que assumeixen la governació del país i quan això es fa s'explica l'herència rebuda", ha afirmat Nadal fent referència a com el tripartit va recollir la torxa el 2003.

Menys gestos i més decisions

Nadal també ha demanat a Mas que comenci a prendre decisions. "Hem vist el timó, però encara no hem vist el rumb", ha etzibat el socialista al convergent en referència a l'objecte mariner que Mas ha penjat al seu despatx. "La ciutadania espera gestos, símbols i decisions" ha dit Nadal, qui ha promès oferir al govern les properes setmanes "el benefici del dubte".

Nadal ha estat especialment crític amb el paper que Josep Antoni Duran i Lleida tindrà en el nou govern. "Com es poden enfortir les relacions institucionals i deixar una part d'aquest fora del govern?", ha preguntat el cap de l'oposició en referència al paper del democratacristià a Madrid. Els socialistes consideren que aquesta estructura només genera "confusió" i només s'ha fet per acontentar Unió en una nova barreja de "partit, país i govern".

Finalment, el cap de l'oposició ha retret a Mas que no hagi complert amb la promesa electoral de fer una conselleria d'Universitats i hagi tancat la secretaria de Serveis Penitenciaris, gest qualificat pels socialistes de "renuncia a l'autogovern". I respecte l'aprimament de l'administració ha dit que "l'aparent reducció dels alts càrrecs s'haurà de contrastar amb la realitat".

 
 

Comentaris