El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nadal demana a Mas que “no generi més conflictes”
  • CA

El cap de l’oposició i president del grup Socialista, Joaquim Nadal, ha demanat avui al president de la Generalitat que “no generi més conflictes” en referència a les advertències que s’han fet des de Madrid, però no confirmades, segons els socialistes.

I, després que el president de la Generalitat en la seva intervenció hagi acusat el PSC i el PSOE de ser els responsables del dèficit actual, Nadal ha sol•licitat també a CiU que “no eludeixi les seves responsabilitats”.  “En són responsables en el moment que assumeixen la governació del país i quan això es fa s’explica l’herència rebuda”, ha afirmat Nadal fent referència a com el tripartit va recollir la torxa el 2003.

Menys gestos i més decisions

Nadal també ha demanat a Mas que comenci a prendre decisions. “Hem vist el timó, però encara no hem vist el rumb”, ha etzibat el socialista al convergent en referència a l’objecte mariner que Mas ha penjat al seu despatx. “La ciutadania espera gestos, símbols i decisions” ha dit Nadal, qui ha promès oferir al govern les properes setmanes “el benefici del dubte”.

Nadal ha estat especialment crític amb el paper que Josep Antoni Duran i Lleida tindrà en el nou govern. “Com es poden enfortir les relacions institucionals i deixar una part d’aquest fora del govern?”, ha preguntat el cap de l’oposició en referència al paper del democratacristià a Madrid. Els socialistes consideren que aquesta estructura només genera “confusió” i només s’ha fet per acontentar Unió en una nova barreja de “partit, país i govern”.

Finalment, el cap de l’oposició ha retret a Mas que no hagi complert amb la promesa electoral de fer una conselleria d’Universitats i hagi tancat la secretaria de Serveis Penitenciaris, gest qualificat pels socialistes de “renuncia a l’autogovern”. I respecte l’aprimament de l’administració ha dit que “l’aparent reducció dels alts càrrecs s’haurà de contrastar amb la realitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa