Nadal critica el silenci del Govern davant la cimera anticrisi

El portaveu exposa les línies del PSC per revifar l'economia i reitera que els socialistes no pactaran els pressupostos si no es postposa la derogació de l'impost de successions

El portaveu del PSC al Parlament, Joaquim Nadal i Farreras, ha criticat avui en roda de premsa que el Govern no enviï a la oposició les seves propostes per la cimera anticrisi del divendres. "La única condició del PSC és defugir la foto i cercar el pacte", ha recordat. Nadal ha argumentat que el PSC no publicarà les seves recomanacions fins que l'executiu no es posicioni, però n'ha avançat les línies bàsiques.

Segons ha assegurat, el PSC vol que s'actualitzi l'acord estratègic 2008-2001, acordat la passada legislatura, per garantir-ne la continuïtat i "teixir les complicitats imprescindibles" en l'actual situació. La resta de punts dels socialistes passen per facilitar el finançament empresarial, ajudar els sectors més colpejats per la crisi, reforçar el sector industrial i actuar per evitar que es segueixin tancant grans factories.

En ser preguntat sobre les paraules del secretari del Govern, Germà Gordó, respecte l'impost de successions, Nadal ha respost que no canvien la posició del seu partit respecte els pressupostos de la Generalitat. "O es posposa la derogació de l'impost, ha afirmat, o el PSC no donarà suport al Govern per aprovar-los".

 
 

Comentaris