El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Munté: “L’Estat té molta afició a les querelles, però després Europa els dona tocs d’atenció”
  • CA

 

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha constatat que “és el mateix dia que Estrasburg condemna l’Estat espanyol per vulneració de drets, que coneixem l’ampliació de la querella contra la consellera Borràs”. Munté ho ha dit aquest migdia en roda de premsa posterior al Consell Executiu en relació al fet que la Fiscalia ha decidit aquest migdia incloure l’anunci de la data i la pregunta del referèndum en la querella contra la titular del Departament de Governació, coincidint amb el mateix dia que el Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat l’Estat espanyol per inhabilitar l’expresident del parlament basc, Juan María Atutxa.

En aquest sentit, la també consellera de la Presidència ha lamentat que el govern espanyol té “molta pressa i molta afició a les querelles, però després Europa els dona un toc d’atenció”, un fet que pel Govern suposa “una vergonya des d’un punt de vista democràtic”. Alhora, Munté ha recorat que “no és el primer cop que el tribunal d’Estrasburg treu els colors a l’Estat espanyol”, i ha opinat que es tracta d’un “avís molt clar per aquells que constantment recorren a la judicialtizació o fan crida a les querelles”.

 

A més, Munté ha denunciat que la querella a la consellera Borràs “encara no ha estat comunicada a les persones afectades”, i que només en tenen coneixement pel mitjans de comunicació. “És una irregularitat flagrant”, lamenta la portaveu de l’Executiu català.

 

Felicitació a Atutxa

 

Durant la roda de premsa, Munté ha volgut també felicitar Atutxa i els altres dos membres de la mesa del Parlament basc per la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans i ha constatat que “s’evidencia un contrast mol gran entre la justícia europea i l’espanyola”. “Ho hem denunciat moltes vegades”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa