El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Munté: “Estem units i decidits a treballar colze a colze amb Puigdemont perquè l’1-O es voti”
  • CA

La consellera de Presidència, Neus Munté, ha dit aquest dimarts que el cessament de Jordi Baiget és “una potestat” que només té el president. “Només ell té la potestat de nomenar i cessar consellers, tots nosaltres i els nostres càrrecs estan sempre a disposició seva”, ha afirmat la consellera. Munté ha afegit que “el conjunt del Govern comparteix al 100% la valoració positiva de la tasca de Baiget” que ha fet Carles Puigdemont. “Decisions així no són fàcils”, ha subratllat.

 

Munté ha afegit que malgrat la crisi de govern, “tots els consellers estem conjurats, units i decidits a continuar treballant colze a colze amb el president” per fer efectiu “un compromís, un mandat parlamentari, legítim i necessari i que és que la ciutadania pugui votar” en un referèndum l’1-O. Pel que fa a les crítiques sobre el fet que el cessament hagi estat motivat per expressar dubtes sobre el referèndum, Munté ha dit que “és totalment fals i injust” que s’intenti vincular a un límit a llibertat d’expressió pensament dels membres del Govern.

La resposta d’Ana Pastor

 

D’altra banda, Munté ha anunciat que el Govern ja té una resposta de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, sobre la carta que li va enviar Puigdemont. “Finalment ens indica que tornem a la casella de sortida, quan fa temps que hem mogut fitxa i que avancem”, ha dit Munté. La consellera de Presidència ha dit que “el posicionament del Govern és clar i coherent i que és el de ratificar la nostra demanda, que és explicar per què hem arribat fins aquí i els motius pels quals hem demanat diàleg per poder negociar els termes i condicions del referèndum”.

La consellera de Presidència també s’ha referit a la carta que l’Estat ha enviat als ajuntaments advertint dels riscos de l’1-O. Munté ho ha qualificat de “mostra d’incapacitat i impotència del govern de l’Estat en aquest cas davant del món local, sempre vinculat al dret de les persones i el més democràtic que existeix que és el del dret a vot”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa