El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Munté: “Em faria il·lusió ser alcaldessa de Barcelona”
  • CA

 

L’exconsellera del Govern i vicepresidenta del PDeCAT, Neus Munté, ha admès aquest dijous, en una entrevista a Rac1, que l’Ajuntament de Barcelona podria ser el seu proper destí. Munté ha obert la porta a presentar-se a les primàries del seu partit per ser la candidata demòcrata al consistori de la capital de Catalunya. “Per una persona com jo, que estima la política i està enamorada de Barcelona, és difícil dir que no, que no em faria il·lusió ser alcaldessa. És indubtable”, ha dit, tot afegint que després de deixar el Govern de la Generalitat està “a disposició del partit”, tot matisant que si és o no definitivament la candidata a Barcelona “seran els associats del PDeCAT qui ho decidiran”. “Si jo puc ser útil al projecte del PDeCAT, ho consideraré”, ha conclòs sense voler anar més enllà.

Neus Munté s’ha expressat així en la seva primera entrevista després de ser cessada com a consellera de la Presidència i portaveu del Govern. L’exconsellera, que no ha descartat d’aquesta manera tornar aviat a la primera línia institucional, ha admès que des que no està a l’executiu està “més tranquil·la, més serena i veient les coses clares”, però ha negat que la seva sortida i la de la resta de cessats hagi estat fruit de discrepàncies amb el president, Carles Puigdemont. “Vam fer un pas al costat. Ningú ens va fer fora. El cessament és l’acte administratiu necessari per fer nous nomenaments. Hem marxat, hem sortit, hem fet un pas al costat”, ha explicat. 
 

A més, ha volgut comentar que la seva situació era complexa per la pressió que comportava el seu càrrec, però no internament al Govern sinó de porten enfora. “Jo li deia al president que arribo aquí exhausta; han estat anys molt intensos, de molt sacrifici, de molta exposició pública. És com a la Champions, de vegades l’entrenador necessita fer canvis perquè es pugui fer aquell esprint”, ha dit, tot afegint que ha considerat que la seva sortida era “imprescindible per culminar la feina fins a l’1-O, que altres persones ho poguessin fer amb més força”. Per a Munté, el Govern ha d’estar “reforçat en tot moment, i això no canvi el seu compromís per fer el referèndum”. 

A més, Munté ha negat que hagi deixat la conselleria “per por”. “No em fa por. No estic alliberada dels riscos, que hi són, no em fa por perdre el patrimoni potser perquè no el tinc”, ha conclòs. De fet, ha volgut mostrar alineació total amb els plantejaments del Govern actual respecte de l’1-O. “Estic plenament d’acord amb la via d’intentar-ho per la via del diàleg. Però arriba un moment que, si no és possible, el que cal és fer una reflexió, i està clar que al país hi ha una majoria social i parlamentària que vol que es faci el referèndum. I jo estic absolutament d’acord”, ha sentenciat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa