El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Munté: “Cap tribunal ni jutge pot inhabilitar Forcadell, només la ciutadania”
  • CA

 

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha deixat clar aquest migdia que “cap tribunal ni jutge pot inhabilitar” la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. En tot cas, ha afegit, “només ho podria fer la ciutadania”, ja que Forcadell “ha estat escollida democràticament pels catalans, i per una majoria absoluta de diputats”.

 

Munté ho ha dit després que ahir la Fiscal General de l’Estat, Consuelo Madrigal, encarregués al Fiscal Superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que es querelli contra la presidenta del Parlament per delictes de prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional.

En aquest sentit, la portaveu del Govern ha insistit en “la legitimitat i legalitat de tot el que estem fent”, i s’ha dirigit explícitament a Forcadell per fer-li saber que “ens té a tots al seu costat i té el màxim suport del Govern per realitzar les tasques que corresponen a una presidenta del Parlament”.

 

‘Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà’

 

D’altra banda, Munté s’ha referit a la polèmica exposició instal·lada al Born Centre Cultural, ‘Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà’. En roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha considerat que es tracta d’un “greu error” el lloc escollit per fer-la, perquè “fereix els sentiments de moltíssima gent, i aconsegueix que hi hagi divisió allà on hi hauria d’haver màxima unitat”.

La portaveu del Govern ha considerat que es tracta d’una mesura “purament estètica”, mentre que ha defensat que l’Executiu aposta per “accions efectives”. A més, després dels incidents d’ahir a la tarda, ha reclamat que “algú de l’Ajuntament hauria de reflexionar i veure que ha estat una gran equivocació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa