El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Munté: “Ben aviat tindrem l’anunci de la data i la pregunta del referèndum”
  • CA

 

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat aquest migdia que “ben aviat tindrem coneixement de l’anunci de la data i pregunta del referèndum, atès que és un compromís que hem assumit com a Govern”. En roda de premsa posterior al Consell Executiu de cada dimarts, Munté ha assenyalat que “la setmana té 7 dies, i encara som a dimarts”. Tot i això, ha refermat la voluntat del Govern de posar les urnes, i ha considerat que “això és compatible amb l’esperit de diàleg”.

Sobre la possibilitat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, vagi al Congrés dels Diputats a parlar del referèndum, Munté ha insistit que “estem disposats a anar on calgui per tal de negociar políticament una solució pel conflicte que viu en aquests moments Catalunya, i explicar perquè hem arribat fins aquí”. Però la portaveu del Govern ha recordat que “s’han fet diferents plantejaments” i ha demanat al govern espanyol que “no s’amagui, ni darrera del poder judicial ni del poder legislatiu“.

 

Munté ha deixat clar que el president català està “disposat a explicar-se allà on faci falta, però prèviament ha d’existir una negociació política, que pugui culminar amb un acord”, i ha insistit en la demanda de “diàleg i negociació i, per tant, de coratge polític”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa