El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mostres de condol per la mort de Rubalcaba
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha traslladat el seu condol per la mort de l’exdirigent històric del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. “Envio una forta abraçada als seus estimats i a la família socialista, especialment al president Pedro Sánchez i a Miquel Iceta. Descansi en pau”, ha escrit el president català en el seu compte de Twitter. Rubalcaba ha mort aquest divendres als 67 anys després de patir un ictus dimecres passat.

 

El vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, ha expressat el seu condol i el del partit després de la mort de l’exvicepresident del govern espanyol i exsecretari general del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba. En una publicació a Twitter, Aragonès ha enviat suport a la família, amics i companys de militància de Rubalcaba, a qui ha definit com una de les figures “més importants” del socialisme espanyol de les darreres dècades. “Que la terra li sigui lleu”, ha expressat. En la mateixa línia, l’encara diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà en una publicació a Twitter ha definit Rubalcaba com un dels polítics més “intel·ligents” que ha conegut. “Des dels sovintejats desacords, sempre havíem mantingut una relació franca, de respecte i d’estima recíproca”, ha assegurat Tardà.

 

El president dels populars catalans, Alejandro Fernández, ha expressat aquest divendres el seu condol i el de “tot el PPC” per la mort de l’exvicepresident i exministre del govern espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba, que va ser també secretari general del PSOE. En un missatge de Twitter, Fernández ha transmès afecte als familiars i amics de Rubalcaba, així com als socialistes. El líder de l’oposició i president del PP, Pablo Casado, l’ha descrit com “una figura fonamental per al socialisme i un gran servidor públic de la política espanyola”.

 

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha expressat les condolences a la família per les xarxes socials. “El trobarem molt a faltar”, ha assegurat. “El meu sincer condol a la família i als seus companys del PSOE”, ha dit Iglesias. 

 

La Casa Reial ha assegurat que recordarà sempre la seva “profunda visió institucional i el seu alt sentit d’Estat en la seva vida política de servei a Espanya”. 

 

Tant l’exprimer ministre francès i candidat a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, com Cs han suspès la seva agenda del dia a Catalunya per la mort de l’exvicepresident del govern espanyol i exsecretari general del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba. Estava previst que Valls i la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, fessin un acte conjunt a Barcelona aquest divendres, però tant la candidatura com el partit taronja han anul·lat la convocatòria en saber-se que Rubalcaba havia mort. Valls lamentat la defunció d'”un polític excepcional” a qui ha atribuït la fi d’ETA. “Espanya li deu molt”, ha publicat a Twitter, on també ha transmès afecte a la família i amics de Rubalcaba, així com als socialistes.

 

L’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy s’ha sumat als reconeixements i les mostres de condol per la mor d’Alfredo Pérez Rubalcaba. A través del seu compte de Twitter, n’ha destacat que fou “una de les personalitat més importants” més importants de la recent històrica d’Espanya i que, com a tal, “mereix ser honrat i reconegut”. “Va ser un home d’Estat i un adversari digne de respecte i admiració. Descansi en pau”, ha piulat. Rajoy ja va interessar-se per l’estat de salut de Rubalcaba i dijous va parlar per telèfon amb la seva família. 

 

 Carles Puigdemont ha lamentat la mort d’Alfredo Pérez Rubalcaba en un missatge a les xarxes socials. El líder de JxCat, que es troba a Eslovènia en plena campanya per les eleccions europees, ha enviat les seves condolences a la família i amics de l’exvicepresident socialista “en aquests moments tan durs” a través de Twitter. “Descansi en pau”, ha escrit Puigdemont.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa