El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos permeten a les concentracions de suport a Torra arribar al Parlament
  • CA

Sense perill. Les concentracions esperonades per l’ANC i per Òmnium de suport al president Quim Torra als voltants del parc de la Ciutadella no han estat ni de bon tros, multitudinàries. Ans al contrari, pocs centenars de persones s’han concentrat al Passeig Lluís Companys amb el carrer Pujades, que han tallat el trànsit, i al passeig Picasso amb Marqués de l’Argentera, on convocaven diversos CDR. Eren concentracions de suport a Torra durant el ple del Parlament que aquesta tarda ha de refermar-lo  -encara que sigui simbòlicament- en el càrrec després que la Junta Electoral Central l’inhabilités de forma exprès.

Davant l’assistència i el to de la manifestacions, els Mossos han optat per obrir les portes del Parc de la Ciutadella que estava tancat a pany i forrellat. A pocs minuts de les cinc de la tarda, els agents de l’ARRO han obert el pas i han deixat que la concentració se celebrés davant la façana del Parlament davant un gran desplegament de la Brigada Mòbil i sota un estricte control de pas dins el Palau parlamentari. 

Les concentracions, reivindicatives i pacífiques, reclamaven el suport dels partits independentistes, sobiranistes i catalanistes a la primera institució de Catalunya. La voluntat era fer sentir la veu mentre durava el debat parlamentari proposat pel mateix president de la Generalitat.  

laccesparlament

L’accés del Parlament entre Marqués de l’Argentera amb Picasso en obrir les portes Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa