El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern anuncia la major investigació interna sobre l’actuació dels Mossos
  • CA

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat aquest dimarts al migdia que els Mossos d’Esquadra han obert la investigació interna més gran de la seva història, arran dels aldarulls post-sentència i la seva actuació. Budó ha explicat que, per ara, s’analitzaran 15 actuacions concretes, i que poden acabar amb expedient, sanció o informació reservada.

Així, Budó ha assenyalat que durant la reunió d’avaluació que ha mantingut aquest matí el conseller d’Interior, Miquel Buch, amb els responsables i comandaments del cos de Mossos d’Esquadra, s’ha obert “l’avaluació interna més gran que s’ha fet mai al cos de Mossos d’Esquadra”. 

Segons la portaveu del Govern, això s’ha fet amb l’objectiu de “defensar el cos dels Mossos, garantir el seu prestigi i aconseguir que no es malmeti la confiança de la ciutadania”. A més, Budó ha anunciat que el Govern sol·licitarà al Parlament la creació d’una Comissió d’investigació en relació als fets ocorreguts arran de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem.

Preguntada pels periodistes, Budó ha assegurat que el president de la Generalitat, Quim Torra, “manté intacta la confiança en tots els consellers i conselleres del seu Govern”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa