El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos es van negar a donar al Govern la base de dades dels hostes d’hotel per fer la hisenda
  • CA

Picar ferro fred. Així es pot definir la intenció del Govern d’intentar assolir la col·laboració dels Mossos. Ho ha explicat el major Josep Lluís Trapero en el seu segon dia d’interrogatori del fiscal al judici per rebel·lió que avui continua a l’Audiència Nacional contra la cúpula d’Interior.

 

El Major, arran d’un mail on s’exposa una reunió el 31 de juliol de 2017 amb l’aleshores secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, amb Mossos. Un mail que constata com la policia va fer el sord a les demandes del Govern sobre com s’hauria de fer el control de les duanes. Trapero portava els deures fets i n’ha donat els detalls.

 

“Ens van demanar dues coses”, ha explicat. “Primer, volien la base de dades dels hostes d’hotels i residències turístiques, que utilitzem per si hi ha algun fugitiu…; la volíen per assumptes fiscals i vam dir que no, que aquella base era per a informació policial” , ha assenyalat.

 

Ateses les respostes de Trapero, també els van reclamar informació sobre operatius de blanqueig de capitals o de frau fiscal. El Major va replicar que això ho havien de demanar als òrgans judicials. Doble negativa. “Ens vam quedar a quadres”, ha afegit.

L’endemà de la reunió, el secretari general del Departament d’Interior, Cèsar Puig, i també acusat per rebel·lió, li va demanar perdó al Major. “No sabia de què era la reunió, només m’havien dit que era una reunió tècnica”, ha assegurat. De fet, el mail ja denota que els Mossos no estaven per la feina de muntar fronteres o polítiques de control del frau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa