El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos investiguen les “coaccions” a la premsa espanyola a les manifestacions independentistes
  • CA

Els Mossos tenen dues investigacions obertes per tal d’identificar dues “coaccions” a periodistes durant les manifestacions independentistes. Així ho reconeix el mateix conseller d’Interior, Miquel Buch, en un informe registrat al Parlament a finals d’any amb què informa al grup parlamentari de Ciutadans sobre les perquisions policials.

 

Concretament, Buch detalla que els Mossos investiguen “l’escridassada” que va rebre una periodista i un gràfic de Telecinco, a la cruïlla entre Consell de Cent i carrer Pau Claris, en la manifestació convocada per l’ANC arran del segon aniversari del Primer d’Octubre. Segons el relat d’Interior, durant els fets dos manifestants van tenir una “actitud més hostil que va anar més enllà d’una escridassada, coaccionant l’activitat de la periodista, del càmera i la d’un reporter gràfic”.   Les investigacions de la policia es basen en una denúncia recollida per les diligències policialsper identificar dos pressumptes autors dels delictes de coaccions, furt d’un objectiu fotogràfic i maltractament d’obra.

 

Però aquesta no és l’única investigació oberta d’aquestes característiques. La policia també investiga unes coaccions similars contra una periodista de TVE i el seu càmera que van ocórrer l’11 de de setembre de 2019. Atès el mateix informe presentat al Parlament, l’incident es va registrar al Parc de la Ciutadella. s’investiga un pressumpte delicte de coaccions, danys i lesions lleus. De moment, encara s’està en fase d’identificació dels sospitosos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa