El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos independentistes editen el seu llibre a la Catalunya Nord per evitar represàlies
  • CA

El Col·lectiu Guilleries va nèixer el setembre de 2017 com una agrupació de Mossos independentistes que defensaven la República en un petit poble del massís que els dona nom. Una organització de la qual no n’han transcendit noms, ni lideratges, només comunicats molt contundents sobre la situació política, social i del cos durant els darrers anys. De fet, asseguren que la Comissaria General d’Informació els segueix les passes, perquè els considera una organització de format “clandestí” que es contraposa a la imatge de “neutralitat que Interior i la prefectura volen atorgar al cos”.

Ara, el Col·lectu Guilleries ha editat un llibre, 101 comunicats, de la DUI a la sentència 2017-2019, amb un parlament inèdit del president Carles Puigdemont, amb pròlegs de Miquel Sellarès i Ramon Cotarelo. El llibre, però, l’ha hagut d’editar Trabucaire, una editorial a Canet, a la Catalunya Nord, prou lluny per evitar que el servei d’informació dels Mossos o qualsevol altre cos policial que actuï a Catalunya pugui investigar sobre l’associació de policies.

El llibre recull 101 comunicats amb què es pot seguir fil per randa l’evolució política i social de Catalunya a través dels ulls dels mossos que es defineixen, en convera amb El Món, com “compromesos amb el Procés, la independendència i la República”. L’associació ha denunciat la repressió de l’Estat, l’aplicació del 155, el control dels Mossos, les actuacions de les policies espanyoles a Catalunya, el paper de la fiscalia, el judici contra el major Josep Lluís Trapero i qüestions internes del cos i la seva relació amb les institucions i la ciutadania.

Guilleries, amb aquest llibre, vol demostrar que “no defallirà” en els seus objectius. “Assolirem la nostra fita col·lectiva, que és acabar amb el jou dels més de 300 anys de  l’ocupació espanyola de la nostra pàtria”, sentencia el col·lectiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa