El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos destinen gairebé els mateixos efectius al Tsunami que a la Diada
  • CA

Divendres passat, el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, informava del dispositiu preparat pel proper 18 de setembre. Detallava que hi hauria més de mil agents de diverses unitats antiavalots, informació i seguretat ciutadana per afrontar tant la protesta del Tsunami Democràtic, com per cobrir el Barça Madrid i a més mantenir l’alerta antiterrorista en un partit d’alt risc com aquest derby. Sallent insistia en la quantitat de seguretat privada que també treballaria per garantir la seguretat a l’estadi del Barça.

Un miler de policies més dos mil agents de seguretat privada que superen els 2.168 efectius que la Direcció General de la Policia va destinar “específicament al dispositiu de la Diada”. Segons un informe en resposta parlamentària que el departament d’Interior ha fet arribar al Parlament, i al que ha tingut accés el Món, des del dia deu de setembre (torn de tarda) fins l’11 de setembre (torn tarda inclòs) de 2019 van treballar un total 7.249 efectius de seguretat ciutadana, trànsit, serveis centrals i de la Direcció General de la Policia”, dels quals aquests 2.168 es van dedicar només al dispositiu de la Diada Nacional.

Ara bé, sobre el dispositiu concret per a Barcelona capital, Interior només ha informat de les unitats específiques d’antiavalots. Concretament, l’Àrea de la Brigada Mòbil en servei pels dispositius de la Diada van ser de 316, d’una unitat de 480 efectius. Pel que fa l’Àrea de Recursos Operatius (ARRO), hi van participar un total de 539 efectius. Per tant, 855 només amb antiavalots. Un número si fa o no fa comparable a l’operatiu del Tsunami i Derby.

En aquest paquet s’inclou el dispositiu especial del Palau del Parlament. Des d’Interior, asseguren que un total de 273 BRIMO van formar part de l’operatiu al Parc de la Ciutadella i l’ARRO, 26 efectius. Val a dir, que Interior remarca en aquest informe que el Parlament consta d’un servei de seguretat “ordinari i permanent”. Un gruix de policies que van practicar tres identificacions, dues que han estat denunciades per desordres públics. També es van obrir diligències per desordres públics, lesions lleus a tres agents d’ordre públic i atemptats a agents de l’autoritat i ultratge per la crema de la bandera d’Espanya.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa