Mossèn Cinto Busquet: "Forma part de la meva obligació com a cristià pregar pel dret a decidir"

"Cada dissabte a la tarda enviaré una proposta de pregària per demanar que sigui reconeguda la sobirania del nostre poble", explica al Món el capellà impulsor del grup 'Cristians per la Sobirania'

 

Cinto Busquet és el mossèn responsable de la iniciativa 'Cristians per la sobirania', un grup de difusió de WhatsApp creat per pregar pel procés català. Tot i que la iniciativa va ser idea de Miquel Àngel Rodríguez, un laic de Mataró resident a Tortosa, Busquet l'ha assumit com a pròpia i s'hi ha posat al capdavant: "Em va semblar que li sortia del cor, i tot i que tinc prevenció per no barrejar religió i política, vaig pensar que era una bona idea. No vull fer política però com a cristià i capellà em sento obligat a lluitar i a pregar per la justícia", explica en declaracions al Món.

Per a ell, no reconèixer el dret a decidir de Catalunya és "un atemptat no només a la doctrina Social de l'Església sinó que va contra els drets fonamentals dels homes i dels pobles". Per això assegura que "pregar per això, i promoure-ho, forma part de la meva obligació". Ara fa poc més d'una setmana que va començar aquest grup virtual de pregària, que ha esdevingut finalment un grup de difusió de WhatsApp, de manera que els integrants només veuen els missatges que envia Busquet, i no es mostren tampoc els números de telèfon dels altres membres.   

 

Tot va començar arran d'un article de Busquet publicat a 'Catalunya Cristiana' l'endemà de la Diada, titulat "Lliures i iguals". Va ser després de llegir-lo que en Miquel Àngel Rodríguez es va posar en contacte amb ell amb la proposta del grup de pregària de WhatsApp. "Em va semblar bé i vaig dir que sí, però que ho féssim d'una manera que fos bona", explica, alhora que reconeix que "arran de l'article vaig rebre crítiques, totes en castellà per cert. Però també moltes mostres d'adhesió i felicitació".

 

Busquet assegura, però, que de la jerarquia de l'Església no ha rebut cap avís, i manifesta que li agradaria que l'arquebisbe de Barcelona "es posicionés més a favor de Catalunya". "Em dol que els bisbes espanyols no reconeguin el dret a decidir, i no es posin al costat dels bisbes catalans en aquest tema", lamenta.

Funcionament del grup de difusió

 

Cada dissabte es proposa una pregària extreta de l'Escriptura o dels escrits de sants, o bé seran escrites per Mn. Cinto o algú altre del grup. La pregària proposada per aquest dissabte 9 d'octubre està redactada pel bisbe Torras i Bages, patriarca espiritual de la Catalunya contemporània. A més, tal i com va avançar 'El Món', aquesta pregària també la rebrà cada setmana el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

 

Mossèn Cinto Busquet ho té clar: "Cada dissabte a la tarda tots els que estiguin inclosos en aquest grup de difusió rebran la proposta de pregària per demanar que sigui reconeguda la sobirania del nostre poble i que el procés porti al bé de tots els catalans i espanyols". "La creació d'un nou Estat català és pel bé de tots", sentencia.

 

Per rebre la pregària cada dissabte, cal enviar un missatge de WhatsApp al mateix Cinto Busquet, al número: 34 638 59 37 79.

 

 

Pregària fundacional dels Cristians per la Sobirania

 

Aquesta és la pregària fundacional del grup de WhatsApp 'Cristians per la Sobirania', que es va enviar la setmana passada:

 

"Pare bo, Vós voleu que tots els pobles visquin en la concòrdia i el respecte mutu dels respectius drets. Feu que els nostres governants tinguin l'encert de conduir-nos en la pau i el diàleg al ple reconeixement dels nostres drets nacionals i il·lumineu el cor dels governants d'Espanya, a fi que s'adonin que acceptar la sobirania del poble català no és una amenaça als seus interessos sinó un enriquiment per a tots els pobles hispànics. Us ho demanem a Vós, Pare misericordiós que teniu cura i vetlleu per al bé de tots els vostres fills, en nom de Jesucrist, el vostre Fill i Senyor nostre, que viu i regna amb Vós en la unitat de l'Esperit Sant, que és Déu, pels segles dels segles. Amén".

 

Comentaris