Moragas, ambaixador a Filipines

Nou nomenament de la mà dreta de Rajoy

 

 

 

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el nomenament de qui va ser cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, com a ambaixador a Filipines, així com el de Gabriel Ferrán com a ambaixador a l'Afganistan i Ricardo Martínez Vázquez a Alemanya.

 

 

Moragas, que portava des de gener com a representant permanent d'Espanya davant l'ONU, ha estat substituït en aquest lloc per Agustín Santos. Moragas, diplomàtic des de 1995, va tenir el seu primer destí al Palau de la Moncloa i allà va exercir diversos llocs fins a 2004.

 

 

El 2002 va assumir la Secretaria de Relacions Internacionals del Partit Popular i el 2008, la coordinació de la Presidència amb Mariano Rajoy. Entre 2004 i 2017 va ser elegit diputat popular per Barcelona i, amb el retorn del PP a la Moncloa va ser nomenat director de Gabinet de la Presidència i secretari del Consell de Seguretat Nacional d'Espanya, llocs que va deixar al desembre de 2017 per anar de ambaixador a l'ONU.

 

 

Moragas va ser un dels noms més embolicats amb el Cas Camarga després de la filtració de les seves converses amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola amb què acordaven denunciar-lo "per Espanya!".

 

 
 

Comentaris