Macià Alavedra (Barcelona, 26 de març de 1934), exconseller, diputat i dirigent històric de CDC que fou condemnat en el marc del cas Pretòria ha mort aquest dissabte. Fonts de l’entorn de la família així ho han confirmat a El Món. 

 

El polític tenia una biografia extensa gràcies a la seva activitat política a l’ombra de Jordi Pujol. Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona va ser fundador d’Esquerra Democràtica de Catalunya.  El 1977 fou elegit diputat al Congrés espanyol dins el Pacte Democràtic per Catalunya, i reelegit el 1979, per CDC. Redactor de l’Estatut d’Autonomia, també va ser diputat per CiU durant dues legislatures i conseller en tres departaments. 

 

El 1996, en el marc del suport parlamentari que CiU donava al Partido Popular, negocià la cessió del 30% de l’IRPF a les comunitats autònomes. El 1997 dimití els seus càrrecs polítics i fou nomenat president del consell d’administració de la societat Autopistes de Catalunya (fins el 2003).  El març del 2017 reconegué haver cobrat comissions per fer d’intermediari en l’adjudicació d’obres públiques a favor d’empresaris, cosa que li permeté eludir la pena de presó d’1 any, 11 mesos i 27 dies a què l’Audiència Nacional el condemnà el juliol del 2018. Fou condemnat, tanmateix, a pagar una multa de 3,2 milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa