El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor l’exconseller Joaquim Molins
  • CA

 

L’exconseller Joaquim Molins ha mort aquest dijous als 72 anys. El polític català va ser diputat al Congrés i conseller de Política Territorial i Obres Públiques en alguns governs de Jordi Pujol.

 

Molins va començar a militar a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) l’any 1981; un any més tard fou escollit diputat a les eleccions generals espanyoles.

 

També fou escollit diputat al Parlament de Catalunya l’any 1984 per Convergència i Unió (CiU). Jordi Pujol li atorgà la conselleria de Comerç i Turisme entre 1986 i 1988, i la de Política Territorial i Obres Públiques del 1988 al 1993.

També l’any 1993 va tornar a ser escollit diputat al Congrés de Diputats, i el 1995 va substituir Miquel Roca i Junyent com a portaveu del grup català.

 

El juny de 1999 va ser derrotat pel socialista Joan Clos a les eleccions municipals per l’alcaldia de Barcelona. La seva carrera política va acabar dos anys més tard, l’any 2001, quan va dimitir com a cap del grup minicipal de CiU a l’Ajuntament de la capital catalana. El març de 2013 va ser nomenat president del Liceu.

Alguns membres del PDeCAT, com la Coordinadora General del PDeCAT i diputada al Parlament de Catalunya, Marta Pascal, han lamentat la mort de l’exdiputat a Twitter.

 

 

 

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha recordat la “fusta politica” de l’exconseller Joaquim Molins, la seva capacitat de consens i el seu vincle amb la cultura. En un comunicat, ha lamentat la pèrdua “d’una figura tan rellevant per a Catalunya” després d’elogiar la implicació de Molins en les institucions catalanes, on considera que ha deixat petjada.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa