El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor Alfredo Pérez Rubalcaba
  • CA

L’exsecretari general del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba ha mort aquest divendres a l’edat de 67 anys després d’haver patit un infart cerebral (ictus) el dimecres. L’exvicepresident, exportaveu i exministre del govern espanyol durant la presidència de José Luis Rodríguez Zapatero va ingressar en “estat d’extrema gravetat” a l’hospital Puerta de Hierro de Majadahonda, on ha mort després que el visitessin familiars i diverses personalitats del partit socialista. La capella ardent que acollirà les restes de l’exdirigent socialista Alfredo Pérez Rubalcaba s’obrirà al Congrés dels Diputats aquest divendres a partir de dos quarts de nou del vespre. A partir de llavors, ciutadans i responsabilitats públiques podran donar l’últim adéu a un dels líders del PSOE que també va ser exvicepresident del govern, exministre de l’Interior i exsecretari general del PSOE.

 

Qui també fou ministre de la Presidència i d’Educació i Ciència durant la presidència de Felipe González va ingressar en aquest hospital universitari dels afores de Madrid el dimecres a les 19:15, després de ser-hi traslladat pel servei d’urgències mèdiques des del seu domicili. Rubalcaba estava actualment retirat de la política i exercia com a professor universitari. La família va demanar des del primer moment que l’hospital no donés gaires detalls sobre el seu estat de salut.

 

Una de les visites que ha rebut Rubalcaba durant aquestes hores ha estat la de l’actual president del govern espanyol, el socialista Pedro Sánchez. Moncloa va comunicar que estaven “constantment pendents” del seu estat de salut i desitjaven “enviar tot el seu suport i estimació a la seva esposa, familiars i amics”. De fet, Sánchez va avançar dijous a la tarda la tornada de Romania, on participava a la trobada informal del Consell d’Europa, i ja va avisar que el primer dia de campanya electoral el passaria a Madrid per seguir l’estat de Rublcaba.

 

Alfredo Pérez Rubalcaba va ser escollit pel PSOE com a candidat a la presidència del govern espanyol per part dels socialistes. Les eleccions espanyoles del 2011, però, les va perdre davant del PP de Mariano Rajoy, després de dos mandats seguits de Zapatero. 

Comparteix

Icona de pantalla completa