El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor als 93 anys Fernando Morán
  • CA

Fernando Morán ha mort aquest dimecres a Madrid als 93 anys. Nascut a Avilés (Astúries), Morán va assumir la cartera d’Exteriors durant la primera etapa de Felipe González al capdavant de l’executiu espanyol després d’haver estat senador del PSOE per Oviedo i, posteriorment, diputat per Jaén.

Durant la seva etapa a Exteriors, segons destaca el propi Ministeri en la seva pàgina web, es va realitazr la reobertura del reixat de Gibraltar, fruit de la Declaració de Brussel·les, i l’acord per a la integració d’Espanya a la CEE, tancat el 29 de març de 1985.

Després del seu cessament com a ministre el 4 de juliol de 1985, va ser nomenat ambaixador davant les Nacions Unides, càrrec que va abandonar per a concórrer l’any 1987 a les primeres eleccions al Parlament Europeu. Reelegit eurodiputat en 1989 i en 1994, el 23 de març de 1999 es va acomiadar del Parlament d’Estrasburg per a dedicar-se per complet a la seva candidatura a l’Alcaldia de Madrid.

En les eleccions de 1999, Morán va perdre enfront del ‘popular’ José María Álvarez de la Pomera, que va aconseguir un tercer mandat. Després de la derrota, el dirigent va deixar al juliol de 2000 el seu càrrec de regidor i portaveu socialista a l’Ajuntament, posant punt i final a la seva carrera política.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa