Moody's veu menys "riscos" amb el PSOE perquè té una actitud "de menys confrontació" amb Catalunya que el PP

L'agència de ràting destaca que la valoració creditícia d'Espanya pot ser més positiva si aconsegueix una majoria sòlida per impulsar reformes

 

L'agència de ràting Moody's assegura que la victòria del PSOE el 28-A redueix els "riscos polítics" en la valoració creditícia de l'Estat espanyol perquè els de Pedro Sánchez tenen una actitud "de menys confrontació" amb Catalunya que el PP. En un informe amb motiu dels resultats electorals, Moody's diu que "els riscos polítics derivats de les tensions entre Espanya i les forces independentistes a Catalunya hauria de continuar contingut tenint en compte l'actitud de menys confrontació del PSOE en comparació amb el principal partit de la centre-dreta, el PP". Moody's també destaca que amb el "reforç" del PSOE, es poden impulsar reformes que fa anys que estan aturades per la manca de majories sòlides a l'Estat. "El tema clau és si la posició reforçada del PSOE oferirà al país un camí per facilitar l'avanç en reformes macroeconòmiques i fiscals, així com garantir la sostenibilitat del sistema de les pensions", diu la vicepresidenta sènior de Moody's, Kathrin Muehlbronner. 

 

  

  

L'agència de ràting creu que l'Estat ha de fer "reformes estructurals" per garantir unes finances públiques més "sòlides" i aposta també per un nou "marc de finançament regional". Moody's lamenta que des del desembre del 2015 no s'han pogut impulsar reformes perquè "la successió de governs en minoria no tenien la capacitat d'aprovar legislació de pes per fer front a les debilitats estructurals de les finances públiques espanyoles". En aquest sentit, Moody's diu que el PSOE pot arribar a acords amb Podemos, però també amb Cs, tot i que aquesta última opció la veu més complicada. A més, també assenyala que els governs en minoria en altres països europeus, com el de Portugal o Irlanda, funcionen "relativament bé" i tenen ràtings estables. 
 

Comentaris