El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Montserrat afirma que l’EMA a Barcelona convertiria Espanya en “referent mundial”
  • CA

 

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha afirmat aquest dilluns que albergar la seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA per les sigles en anglès) a Barcelona és una “oportunitat” de convertir Espanya en “referent mundial del medicament” i de “millorar” el model productiu de l’Estat. Montserrat ho ha dit en el transcurs d’un dinar al Círculo Ecuestre de Barcelona, on ha afegit que també permetria “donar noves oportunitats” als pacients i donar accés “a teràpies més avançades”. Això significaria, a parer de la ministra, que els centres d’investigació, hospitals i universitats de l’Estat tindrien accés a la investigació de nous tractaments i un desenvolupament major de la innovació a Espanya “que ens posaria al capdavant d’Europa”.

A banda del centenar de treballadors que canviarien Londres per Barcelona, la seu de l’EMA “atrauria” les 1.600 empreses que conviuen avui en dia a l’entorn de la seu actual a la capital britànica. També atrauria prop de 40.000 experts cada any i suposaria que “més indústries farmacèutiques” s’instal·lessin a l’Estat, “afavorint la creació d’ocupació”.

 

La ministra ha aprofitat per llançar un missatge d’unitat i ha assegurat que l’EMA a Barcelona és un “somni” que faran realitat “junts” el govern espanyol, la Generalitat i l’Ajuntament de la capital catalana. Ha recordat “l’esperit” de Barcelona 92 i ha afirmat que ha estat aquest “l’ànim” amb el qual les tres administracions han afrontat la candidatura, perquè “els grans projectes neixen sempre de grans acords”.

 

Dolors Montserrat ha anunciat que aquest dimarts a la nit la Torre Glòries s’il·luminarà per primer cop en suport a la candidatura. És l’edifici que s’ofereix com a seu, i els impulsors de la candidatura en destaquen que està disponible i que l’adequació per fer-lo funcional és “immediata”.

 

El termini de presentació de candidatures acaba el 31 de juliol, i fins al novembre no se sabrà el país guanyador.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa