El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tallafocs per evitar que Montoro domini l’entramat informàtic de la Generalitat
  • CA

El ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, va ordenar el 30 de novembre de 2017, en qualitat de conseller de Presidència, una auditoria al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI ). Un organisme que és una autèntica obsessió per l’Estat i més des que la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela, va identificar-lo com a peça clau per preparar el referèndum d’1 d’Octubre. 

 

La contractació de l’auditoria continua endavant i en poques setmanes, l’adjudicació serà definitiva. JxCAT i ERC així com membres del Govern que continuen en els seus càrrecs, alerten que de consumar-se l’auditoria controlada des de Madrid, “l’entramat informàtic de la Generalitat quedarà en mans de Montoro”.

Amb aquesta auditoria contractada per saber la suposada implicació del CTTI en el referèndum de l’1 d’Octubre, l’Estat podria obtenir tota la xarxa d’aplicacions i sistemes de l’administració catalana, i el que consideren més “preocupant”,  el seu sistema de protecció i defensa.  Per això, destacats dirigents apressen a constituir Govern i poder aixecar la intervenció de l’article 155 que faria decaure la contractació de l’auditoria.

 

De fet, aquest matí s’ha celebrat una reunió de JxCAT amb especialistes del CTTI que han alertat sobre la situació d’indefensió amb què quedaria el CTTI en cas que els seus sistemes de protecció i aplicacions quedin en mans de la Moncloa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa