Montilla vaticina una remuntada com la de Zapatero el 2004

El candidat socialista confia en la mobilització dels indecisos per capgirar les enquestes

El candidat del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, confia en la mobilització dels electors indecisos -al voltant d'un 34%- per "remuntar" les enquestes, que aquest diumenge diversos diaris situen CiU a tocar de la majoria absoluta, mentre que els socialistes baixen al voltant de cinc escons i es mantenen a més de 30 diputats de distància de la federació nacionalista.

Malgrat aquest auguris, Montilla vaticina una remuntada "històrica", com la que es va produir l'any 2004, quan José Luís Rodíguez Zapatero es va imposar contra pronòstic a Mariano Rajoy – aquelles eleccions, però, van estar marcats per la'temptat a Barajas-. "Anem segons i ens haurem d'esforçar", però "tu ja saps que és remuntar", li ha dit Montilla a Zapatero, que avui l'acompanyava en un míting a Lleida.

Critica els beneficiaris de la baixa participació


Una altra de les claus que Montilla ha destacat per poder capgirar les enquestes és la participació. Míting rere míting, el candidat socialista crida a una alta mobilització: "Si hi ha abstenció, guanya la dreta", ha tornat a recordar. En aquest sentit, Montilla lamenta que CiU aposti, en canvi, per una campanya "freda", amb poca participació i sense debats cara a cara:"'Té els seus electors mobilitzats i ja li va bé".

El candidat socialista també ha lamentat que altres forces polítiques que encara no tenen representació parlamentària també prefereixin que no hi hagi participació. "També els va bé per garantir el seu accés al Parlament, perquè si hi ha poca participació podran entrar amb menys vots", ha explicat Montilla, fent referència a la llei electoral.

 
 

Comentaris