El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Montilla: “Si hi ha corrupció, no hi ha victòria electoral que la pugui tapar”
  • CA

El candidat del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha parlat avui per primera vegada en aquesta campanya electoral sobre el cas Pretòria – no ho va fer ni el míting a Santa Coloma- i ho ha fet per atacar CiU amb el cas Palau. Montilla ha comparat l’actitud del PSC quan va aparèixer aquest cas amb la de CDC pel presumpte finançament irregular a través del cas Palau.

“És evident que no tots hem actuat de la mateixa manera”, ha dit, ja que els socialistes no van tardar “ni dues hores” a suspendre de militància els implicats. Montilla ha insistit en preguntar a Mas si assumirà responsabilitats si es confirma la vinculació i ha avisat que “si hi ha corrupció, no hi ha eleccions ni victòria electoral que la puguin tapar”.

Montilla ha defensat la “legitimitat” d'”assenyalar l’extrema gravetat dels indicis que apunten cap a una relació entre el saqueig de Palau i CDC”. “No tenim dret de demanar a Mas si pensa assumir responsabilitats?”, ha preguntat, si es demostra que hi ha hagut un “triangle financer perfectament organitzat”. I ha afegit: “O no tenim el dret i l’obligació, les institucions públiques, a demanar el rescabalament dels diners de tots els catalans que es van posar al Palau?”.

“I no és cert que la millor manera de defensar els diners de tots és buscant la màxima diligència judicial?”, ha reblat. A més, Montilla ha remarcat que aquest és ‘l’escàndol més greu que ha sacsejat la societat catalana en molts anys”. I encara ha afegit: ” que ningú pensi que m’amagaré de parlar dels altres casos de corrupció”, en referència al cas Pretòria, però “és evident que no tothom ha actuat de la mateixa manera”.

Sobre el cara a cara


Sobre el cara a cara
, Montilla ha dit entendre la “recança” de Mas a debatre amb Montilla, perquè “no li convé que recordem com governava quan tenia la responsabilitat”, per exemple, el 2001, quan es debatia el debat successori de Pujol. En aquest sentit el president de la Generalitat ha tornat a acusar Jordi Pujol d’inventar-se “la figura del conseller en cap per promoure amb diners de tots el seu candidat”. Montilla ha reblat que “alguns tenen una memòria parcial i selectiva”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa