El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Montilla reconeix que la proposta del cara a cara va ser estratègica
  • CA

El candidat del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha reconegut avui en declaracions a RAC1 que la proposta de fer un cara a cara amb Artur Mas – un només en català- en el darrer minut del debat de diumenge a la nit a TV3 va ser una estratègia electoral.

“Ho tenia previst, perquè si ho deia abans, al mig del debat, aquells partits que han presentat recurs podien fer que Mas digués no”, ha reconegut el socialista. “En canvi si ho deia en el darrer torn de paraula només podia respondre Mas”, ha declarat Montilla.

I encara ha afegit: “Aquesta era la única manera que tenia de provocar com a mínim un debat”. Una necessitat important per l’estratègia socialista ja que fins i tot el mateix candidat ha reconegut que “podia haver fet” un millor paper en l’enfrontament de diumenge.

Encara que finalment el PSC per intentar aconseguir com a mínim un cara a cara va renunciar a fer-ne un castellà, Montilla avui encara ha insistit que si “Mas ha anat a La Nòria i a altres televisions i ha parlat en castellà.. Doncs perquè no podíem fer un debat en castellà si la voluntat era arribar al màxim nombre de gent?”. Segons Montilla, la resposta és clara: a CiU no l’interessa fer augmentar la participació.

Molest per l’actitud del candidat Mas

Montilla també ha reiterat que el candidat de CiU té “una agenda oculta” que posarà en pràctica si es converteix en president de la Generalitat. També ha pronosticat que amb Convergència al govern “hi hauran més diferències entre rics i pobres” i “més conflictes entre Catalunya i Espanya”.

Respecte Artur Mas, Montilla ha dit que el candidat de CiU “només és un home de paraules” perquè el 2004 ja va proposar el concert econòmic i després hi va renunciar. Però, sobretot, en aquesta entrevista, el candidat socialista ha deixat entreveure com el molesta la indiferència que aquests dies de campanya practica el seu màxim rival. “Mas ara mira de no molestar a ningú, de no dir res, de no polemitzar i de no fer propostes, però altres del seu partit sí que ho fan”.

Finalment, una vegada més, Montilla no s’ha mostrat favorable a la sociovergència, possibilitat qualificada de “no gens probable”. “Un acord entre els dos grans partits té sentit en moment molt puntual, com una crisi institucional, però això en aquest moment no es dóna”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa