Montilla: "Sóc el principal responsable de la derrota socialista a les eleccions"

El president en funcions també ha reconegut que durant el seu mandat "havia d'haver exercit el lideratge amb més força".

El president de la Generalitat en funcions, José Montilla, ha afirmat aquest matí que se sent "alliberat" abans de deixar el càrrec. Després del pitjor resultat electoral en la història del PSC i en un exercici d'autocrítica, Montilla ha afirmat que és el "principal responsable de la derrota socialista". En aquest sentit, el president en funcions també ha reconegut que durant el seu mandat "havia d'haver exercit el lideratge amb més força".

Tot i així, també ha atribuït la derrota socialista -que no s'esperava tant severa- a un conjunt de factors: "és la crisi econòmica, les reformes que s'han posat en marxa que tenen rendiment electoral a mig i llarg termini però costos a curt termini, els propis errors d'aquests quatre anys, són aspectes de la campanya. Són molts factors", ha afegit.

En una entrevista a Rac 1, Montilla ha explicat que està "serè, tranquil i disposat a continuar treballant allà on ara em tocarà". El president en funcions també ha augurat que serà una legislatura complicada perquè la crisi econòmica no s'ha acabat. Tampoc s'ha mostrat més optimista respecte l'autogovern: "ens espera una etapa que no serà fàcil".

Respecte la polèmica sobre "la desaparició pública" d'Antoni Castells, Montilla ha passat pàgina confirmant que va rebre'n una trucada la nit electoral i s'ha limitat ha afirmar que "cadascú és responsable dels seus actes i no hi tinc res a dir. Són decisions personals".

 
 

Comentaris